Üniversiteliler ayakta: 'Boğaziçi'nde kayyum rektör istemiyoruz!'

Üniversiteliler ayakta: 'Boğaziçi'nde kayyum rektör istemiyoruz!'

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki "kayyum rektör" eylemleri bugün de devam etti. Önce okulda yapılan eylemde öğrenciler, atamaı protesto ederken, Kadıköy ise kitlesel bir eyleme sahne oldu.

İleri Haber

AKP'li Prof. Dr. Melih Bulu'nun, Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemleri sürüyor. Bugün okulda toplanan öğrenciler "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganıyla yürüdü. Daha sonra Boğaziçi Dayanışması'nın çağrısıyla Kadıköy'de yapılacak eyleme gitmek için Bebek'ten Beşiktaş'a yürüyen öğrencilere yurttaşlar alkışlarla destek oldu. Kadıköy'de yapılan kitlesel eylemde ise "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganı tek ses olarak yükseldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarıyla, 2015 seçimlerinde AKP'den 1. bölge Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmış, buna karşı ''Kayyum rektör istemiyoruz'' diyen yüzlerce öğrenci pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi önünde bir araya gelerek eylem yapmıştı. Polis, protestolarda öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle saldırmış ve bazı öğrencileri işkenceyle gözaltına almaya çalışmıştı. Eylemlerin ardından gözaltı dalgası başlatılmış, dün ve bugün sabaha karşı öğrenciler evlerinden gözaltına alınmıştı.

Saldırılara rağmen kayyum rektör atamasına karşı bugün de okulda eylemler sürüyor. 

KAYYUM REKTÖR 'POLİS YOK' DEMİŞTİ AMA...

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne  ‘’kayyum rektör’’ olarak adlandırılan Prof. Melih Bulu, katıldığı programda ‘’Kampüse polis davet edilmedi. Polis kampüsün önünde herhangi bir şekilde öğrenci olmayanların girişini durdurmak amacıyla yer aldı’’ demişti.

Bugün çekilen fotoğraflarda ise Boğaziçi Üniversitesi kampüsü içinde sivil ve üniformalı polislerin beklediği, gece saatlerinde ise okul çevresine polis barikatları kurulduğu görüldü. Üniversite önünde de çok sayıda çevik kuvvet polisi bekleyişte olduğu gözlemlendi.

ABLUKAYA RAĞMEN ÖĞRENCİLER 'KAYYUM REKTÖR İSTEMİYORUZ' DEDİ

Öte yandan okul içindeki polis ablukasına rağmen öğrenciler eylemlerini sürdürüyor. Öğrenciler, "kayyum rektör istemiyoruz" sloganlarıyla okulda yürüyüş yaptı. Bu sırada rektörlük binasının penceresinden öğrencilere el sallayan Bulu, yuhalandı.

YURTTAŞLARDAN ALKIŞLI DESTEK

Uzun süre rektörlük önünde eylemlerini sürdüren öğrenciler ardından Kadıköy'de yapılacak eylem için Bebek'ten Beşiktaş'a yürüyüşe geçti. Sloganlarla yürüyen öğrencilere yurttaşlar da alkışlarla destek oldu.

 

KADIKÖY'DE KİTLESEL EYLEM

Boğaziçi Dayanışması'nın çağrısıyla Kadıköy Rıhtım'da yapılan eylem öncesi alandaki çok sayıda polis dikkat çekti. Akademisyenler, sanatçılar, sendikalar, kitle örgütleri, siyasi partilerin destek verdiği eyleme vapurla gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri alanda coşkuyla karşılandı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine alana girişte, diğer üniversitelerden gelen öğrenciler de eşlik etti. Sloganlarla alana girişin ardından burada Boğaziçi Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, "Biz Boğaziçi Üniversitesi'nin kendisiyiz. Kayyum rektör atamasına karşıyız. Alışmayacağız, kabullenmeyeceğiz!" denildi.

 

Eylemde ayrıca Bandista grubu da bir konser verirken, kürsüde birçok üniversiteden gelen dayanışma mesajları da okundu. 

DAHA FAZLA