Üniversiteli Sezen Zambak'ı öldüren sürücüye 'iyi hal indirimli' 2 yıl 10 ay hapis cezası!

Üniversiteli Sezen Zambak'ı öldüren sürücüye 'iyi hal indirimli' 2 yıl 10 ay hapis cezası!

Ege Üniversitesi kampüsünde yolun karşısına geçmek isteyen üniversiteli Sezen Zambak’a traktörle çarparak ölümüne neden olan sürücü Vehbi Bolsoy'a iyi hal indirimi uygulanarak 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

İleri Haber - İzmir

İzmir’in Bornova ilçesindeki Ege Üniversitesi'nde, kampüs içinde yolun karşısına geçmek isteyen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Sezen Zambak’a traktörle çarparak ölümüne neden olan sürücü Vehbi Bolsoy, yargılandığı davada 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 47. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Vehbi Bolsoy ile Sezen Zambak’ın ailesi, taraf avukatları ve Sezen’in arkadaşları katıldı. Sanığın ehliyetinin 1 yıl süreyle alınmasına karar veren hakim, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Hakim, sanığa iyi hali indirimi uygulayarak cezayı 2 yıl 10 aya indirdi.

Mahkemenin delilleri doğru değerlendirmediğini düşündüklerini ifade eden baba Metin Zambak, “Görüntülerde her şey açıkça ortada. Bu karara itiraz edeceğiz” diyerek adalet aramaya devam edeceklerini söyledi.

'SEZEN'İN HAYALLERİNİ ÇALANLARDAN HESAP SORACAĞIZ'

Duruşmanın ardından bir basın açıklaması yapan Ege Üniversitesi öğrencileri şunları söyledi:

"Bir filmde; 'Günün birinde son yemeğini yiyip, son çiçeğini koklayıp, bir arkadaşına son kez sarılacaksın. Son kez olduğundan haberin bile olmayacak' diye bir replik vardır.

16 Eylül sabahı 'Bizi bulmaz' dediğimiz haber, kelimenin tam anlamıyla bizi buldu. Daha sabah Sezen'in günaydın mesajını okumuştuk. Ölümün hiç bu kadar yakınımıza gelip en sevdiklerimizden birini alacağını düşünmezdik. Sezen'in ölümünün üzerinden yaklaşık 6 ay geçti. Her gün ağlamıyoruz artık. Belki yalnız kalınca özlem duygusu ağır geliyor. Kimseler görmeden iki damla yaş süzülüyor gözlerimizden. Ama beraberken gülerek anıyoruz yeşil gözlümüzü...

Sezen fikirleri, duruşu ile bize bir miras bıraktı. Biz bilimi halk yararına kullanan öğrenciler olarak Sezen’in ölümünün fıtrat değil, hatalar ve yanlışlar silsilesinin toplamı olduğunu düşünüyoruz. Daha yaşanılabilir bir dünya hayal ediyor, istiyoruz. Sezen'in hayallerini çalanlardan, bunda parmağı olan herkesten hesap soracağımıza söz veriyoruz."

DAHA FAZLA