Üniversiteli Genç Kadınlar: Eril tahakküm nedeniyle nefes alamıyoruz!

Üniversiteli Genç Kadınlar: Eril tahakküm nedeniyle nefes alamıyoruz!

Covid-19 salgını nedeniyle fiziksel mesafeye dikkat edilerek yapılan açıklamada, AKP’nin kadın düşmanı politikaları ve girişimlerine dikkat çekilerek, mücadeleyi yükseltme vurgusu yapıldı.

İleri Haber

İzmir’de Üniversiteli Genç Kadınlar, AKP’nin kadın düşmanı politikalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Erkek-devlet şiddetinin her türlüsüne maruz kalan herkes için mücadeleyi yükseltiyor, bir arada olmaya devam ediyoruz” denildi.

Üniversiteli Genç Kadınlar, İzmir Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle fiziksel mesafeye dikkat edilerek yapılan açıklamada AKP’nin kadın düşmanı politikaları ve girişimlerine dikkat çekilerek, mücadeleyi yükseltme vurgusu yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kadın hareketi 25 Kasım'da, 8 Mart'ta, mahkeme salonlarında, "o yasa meclisten geçmeyecek" söyleminde, eylemlerde ve barikatta yükselttiği dayanışmayı evlerden yükseltmeye devam ediyor. AKP,  İstiklal'de barikata dayanan elin kadın hareketinin eli olduğunu biliyor. Covid-19 ile mücadele etmek yerine halk sağlığını tehdit eden uygulamalar yapmaktan, kadın hareketiyle mücadele etmekten vazgeçmiyor. İktidarın yönetemediği kadınlar farklı evlerden, işlerden, hayatlardan hatta coğrafyalardan ses veriyor birbirlerine. Amerika’da polis şiddetiyle katledilen George Floyd’un sesinin tüm dünyaya yankılandığı günlerde sesleniyoruz: Erkek şiddetinden de, Covid-19 virüsünden de ölmek istemiyoruz! AKP eliyle yayılan ve cüret verilen eril tahakküm üstümüze bir bulut gibi çökmüşken NEFES ALAMIYORUZ! 

Üniversiteli kadınlar olarak kampüste büyüttüğümüz dayanışmayı şimdi ise bulunduğumuz her alandan yükseltiyoruz. Karantinada olan, evi olmadığı için karantinada kalamayan, çalışmak zorunda kalan, farklı coğrafyalardan göçen, farklı dili olan, cinsiyeti ve yönelimi yüzünden homofobiye, transfobiye maruz kalan... Yani kısacası erkek-devlet şiddetinin her türlüsüne maruz kalan herkes için mücadeleyi yükseltiyor, bir arada olmaya devam ediyoruz. Taksim’de barikata dayanan o elin eril tahakküme maruz kalan tüm kadınların eli olduğunu biliyoruz ve dayanışmayı yükseltmeye devam ediyoruz! Yaşasın kadın dayanışması!”

DAHA FAZLA