Üniversiteli genç kadın yaşam mücadelesi veriyor

Üniversiteli genç kadın yaşam mücadelesi veriyor

İstanbul’da özel bir üniversitede hukuk fakültesi öğrencisi olan Alara Karademir Ankara’daki bir hastanenin yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor. Arkadaşları ve yakınları genç kadının iddia edildiği gibi kendisini asmadığın öne sürdü.

Tuğba Özer

Üniversite öğrencisi Alara Karademir hocasının odasında baygın bulunarak yoğun bakıma kaldırıldı. Karademir'in intihar etmek istediğini öne süren akademisyen ise serbest bırakıldı.

İstanbul’da özel bir üniversitede hukuk fakültesi öğrencisi olan 21 yaşındaki Alara Karademir üniversitenin düzenlediği gezi için arkadaşları ile birlikte Ankara’ya gitti.

Öğrencilerle birlikte geziye Yrd. Doç. Hasan Atilla Güngör ve araştırma görevlisi Ali Erdoğan da katıldı.

Cuma günü 1. ve 2. Meclisi gezen grup akşam dışarıda bir süre vakit geçirdikten sonra otele döndü. Burada Yrd. Doç. Hasan Atilla Güngör ile Alara Karademir arasında nedeni bilinmeyen bir tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından Karademir gece saatlerinde “özür dileceğim” diyerek hocasının odasına gitti.

Güngör'ün gece saat 04.00’te otelin lobisine inerek Karademir’in kendisini banyoya kilitlediğini ve intihar ettiğini ileri sürmesinin ardından polis ve sağlık görevlileri çağrılarak Alara Karademir hastaneye kaldırıldı.

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

İleri’ye konuşan Karademir’in bir yakını genç kadının hayati tehlikesinin devam ettiğini ve bilincinin kapalı olduğunu aktardı.

Karademir’in yakını son duruma ilişkin, “Durumu çok kritik doktorlar ‘her an her şey olabilir. Kendinizi her şeye hazırlayın’ diyorlar” bilgisini paylaştı.

'SIRADAN BİRİ OLSAYDI SERBEST BIRAKILMAZDI’

Yrd. Doç. Hasan Atilla Güngör olayla ilgili gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Karademir’in konuştuğumuz bir arkadaşı yeterli kamuoyunun oluşmaması nedeniyle Güngör’ün serbest bırakıldığını öne sürerek, “Sıradan biri olmuş olsaydı serbest bırakılmazdı” dedi.

Arkadaşı ayrıca kendisini ve Karademir’in diğer yakınlarının intihar ihtimaline inanmadıklarını, genç kadının intihar etmeyi düşünecek biri olmadığına inandıklarını söyledi.

İFADESİNDE ‘İLİŞKİMİZ VAR’ DEDİ

Öte yandan 42 yaşındaki Güngör’ün savcılıktaki ifadesinde genç kadın hakkında "İki yıldır ilişkimiz var” dediği öğrenildi.

Alara Karademir’in avukatı Aslan Abid Uğuz da Güngör’ün kendisine, “ Alara ile 2 senedir beraberiz, 8 aydır da ilişkimiz ilerledi” dediğini aktardı.

Ancak Habertürk’e konuşan Güngör,  “Sosyal medyada linç ediliyorum. Dayanacak halim kalmadı. Öğrencilerime nasıl bir insan olduğumu sorun. Birkaç yıldır ilişkimiz olduğu falan, bunlar da yalan haberler. Öyle bir şey yok”

‘İLİŞKİLERİNİN OLMASININ İMKANI YOK’

Genç kadının arkadaşı ise 2 yıldır ilişkilerinin olmasının mümkün olmadığını öne südü.

Avukat Aslan Ubid Uğuz tarafından Güngör’ün serbest bırakılmasının ardından mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde de “ilişki” iddialarına ilişkin şunlar dendi:

“Şüpheli Hasan, Müşteki Alara'nın okuduğu okulda öğretim görevlisi ve Alara'nın hocasıdır. Aralarında şu ana kadar ispatlanabilen tek ilişki hoca öğrenci ilişkisidir. Şüpheli iddia ettiği gibi müşteki ile cinsel ve duygusal beraberlik yaşadığına dair tanık, resim, mektup vb delil de sunamamıştır.”

İTİRAZ EDİLDİ

Uğuz tarafından mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde genç kadının olaya ilişkin ifadesinin alınmamış olması nedeniyle olayın aydınlatılamadığı ve delillerin karartılma şüphesinin bulunduğu gerekçeleriyle Güngör hakkında tutuklama talep edildi.

Avukat tarafından mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde Güngör’ün ifadelerine karşı şunlar dendi:

-Şüpheli müştekinin kendisini banyoya kilitlediğini ve de kapının sadece içeriden (banyodan) açılabildiğini iddia etmektedir. Olayın hemen akabinde gerek olayın meydana geldiği oda kapısında gerekse otelin aynı tip kapı ve kilide sahip diğer odalarında bizzat yaptığımız denemelerde kapıların dışarıdan (oda içinden) da açıldığı görülmüştür. Bu tespitlerimizde otelin görevlisi de yanımızda olup kapıların oda içerisinden de çok kolay şekilde açılabileceğini görmüştür.

-Ayrıca şüpheli anlatımlarına göre, müşteki kendisine daha önce intihar edeceğini söylemiştir ve şüpheli bu konuda endişe duyduğunu iddia etmektedir. Bu bilgiler ışığında müştekiyi banyoda oda kartını alarak bir saate yakın bir süre karanlıkta bırakmanın, böyle bir intihar eylemi ihtimali olmasına rağmen bir omuz vurularak açılacak kapıyı açmak için sanki olaya şahit toplarcasına otel personeli çağırmanın ve de otel görevlileri geldikten sonra da kapıya zarar vermemeye çalışarak açmaya çalışmanın ve kapının zarar görmeden açılabilmesi için beklemenin hayatın olağan akışına uymadığı açıktır. Eş anlatımla, banyodan çıkmayan sorunlu kişi için yapılacak ilk hareket kapıyı bir omuz vurarak açmakken, görüntü vermek anlamına gelecek şekilde gece saat 03:00 de lobide dolaşmak, aşağıdan tanık buluyormuş gibi personel çağırmak olaydaki şüphe bulutlarını arttırmaktadır. Yaşanan tüm bu hengamede dahi kapının kırılmaması ve zarar görmemesi için uğraşı vermek ve teknik personeli buna yönlendirmek aynı zamanda olayın tanıklarının bilinç altına kapının sadece içeriden açılabileceğine yönelik gizli bir yönlendirmeyi akla getirmektedir. 

-Müştekinin gerçekleştirdiği iddia edilen eyleminde kullandığı eşofmanın kumaş yapısı, asılı halde bulunduğu duş çerçevesinin yüksekliği ve bu alüminyum duş çerçevesinin mukavemetinin düşüklüğü olay üzerindeki şüpheleri arttırmaktadır.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Üniversiteden yapılan açıklamada ise Yrd. Doç. Hasan Atilla Güngör’ün görevden el çektirildiği ifade edildi.