Üniversitelere 'fuhuş evleri' diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında dava açıldı

Üniversitelere 'fuhuş evleri' diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında dava açıldı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın ardından Ebubekir Sofuoğlu hakkında ''halkın bir kesimini aşağılamak'' suçlamasıyla dava açıldı.

İleri Haber

Katıldığı televizyon programında üniversiteler için "Neredeyse fuhuş evleri" ifadesini kullanan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında ''halkın bir kesimini aşağılamak'' suçlamasıyla dava açıldı.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen gerici Akit TV'de “Derin Kutu” adlı programa katılan ve geçmiş dönemde AKP'den milletvekilliği aday adayı olan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun üniversiteler için kullandığı "Neredeyse fuhuş evleri" sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Öğrenci Sendikası Sakarya Meclisi ve Eğitim-Sen Sakarya Şubesi tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Sofuoğlu hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatılmıştı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada Sofuoğlu, TCK 216/2. maddesi kapsamında "Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak" suçlamasıyla, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

SAKARYA'DA İFADE VERDİ

Ebubekir Sofuoğlu'nun katıldığı TV programındaki konuşma kayıtları incelenmiş ve yapılan hukuki değerlendirmede suç unsuru tespit edilerek, soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılık Sofuoğlu'nun ifadesinin alınması için çağrıda bulundu. Pandemi nedeniyle İstanbul'a çağrılmayan Sofuoğlu'nun, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nda talimatla ifade verdiği öğrenildi.

DAHA FAZLA