Üniversitedeki yönetmelik değişikliğine öğrencilerden tepki

Üniversitedeki yönetmelik değişikliğine öğrencilerden tepki

Tepkilerde çoğunlukla “öğrencilerin mağdur edildiği” kaydedildi.

İleri Haber

KTO Karatay Üniversitesinde yaşanan yönetmelik değişikliği ile öğrencilerin mezun olması zorlaştırıldı. Yaşanan duruma öğrencilerden tepki geldi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinde yönetmeliğe eklenen “Ön lisans programlarında birinci yılın birinci dönemi, lisans programlarında birinci ve ikinci yılın müfredatından başarısız ve hiç almadığı dersi olmayan öğrenciler son yıl ve normal öğrenim süresini aşan yıllarda sınırsız kredi kullanma hakkından yararlanabilirler” maddesiyle öğrencilerin mezun olma koşulları zorlaştırıldı.

Buna tepki gösteren öğrenciler, sosyal medyadaki “#KTOSınırsızKrediHakkınıGeriVer” etiketi altında tepkilerini dile getirdi. Tepkilerde çoğunlukla “öğrencilerin mağdur edildiği” kaydedildi.

ÇELİŞKİLİ MADDE

Öte yandan yönetmeliğe eklenen bu maddenin yanında bir madde daha bulunuyor. Bu madde de “Lisans programlarında son sınıf öğrencilerine, danışmanının, bölüm başkanının ve ilgili birimin dekan veya müdürünün onayıyla kayıtlı oldukları dönemlik programlarda birinci ve ikinci sınıfların her birinde altıdan fazla başarısız dersi olmaması ve yıllık programlarda birinci ve ikinci sınıf başarısız derslerin toplamının altı dersten fazla olmaması; dönemlik programlarda üçüncü sınıfta en az dört dersten başarılı olması, yıllık programlarda üçüncü sınıftan en az iki dersten başarılı olması koşuluyla, mezun olmaları için yeterli sayıda ders ve kredi verilebilir” deniliyor.

Öğrenciler tepkilerinde bu çelişkiye de dikkat çekerek, yönetmelik değişikliğinin geri çekilmesini talep ediyor.

DAHA FAZLA