Üniversitede yemeğe yüzde 80 zam

Üniversitede yemeğe yüzde 80 zam

Fırat Üniversitesi'nde öğrenci yemeklerine yüzde 80 zam yapıldı.

Fırat Üniversitesi'nde öğrenci yemeklerine yüzde 80 zam yapıldı ve ücret 5 TL'den 9 TL'ye çıktı. Öğrenciler ise yaptığı açıklama ile zam kararının iptalini talep etti.

Ekonomik kriz nedeniyle öğrenciler barına sorunu ve geçim sıkıntısı yaşarken, Elazığ'daki Fırat Üniversitesi'nde öğrenci yemeklerine yüzde 80 zam yapıldı. Zamma tepki gösteren öğrenciler, kararın iptal edilmesini istedi. 

Fırat Üniversitesi Öğrenci Topluluğu isimli hesaptan yapılan açıklamada, yemek ücretlerinin 5 TL'den 9 TL'ye çıktığı ve öğrencilerin maddi zorluklarının daha da arttığı kaydedildi.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre açıklamada, "Ülkemizde her şeye zamansız olarak zam gelirken öğrencilerin burslarına bir yıl arayla zam yapılıyor olması aradaki süreç boyunca öğrencileri mağdur ediyor. Sadece bursu ile geçinen öğrenciler için basit bir hesap yapacak olursak 850 TL bursun yarısından fazlası yurt ücretine gidiyor. Geriye kalan para yaklaşık 400 TL. Bu para içinden yol ücreti de verdiklerinde geriye kalan para yaklaşık 200 TL oluyor" ifadeleri kullanıldı.

'AZ GİBİ GÖRÜNSE DE BİRÇOK ÖĞRENCİ İÇİN ŞARTLAR ZORLAŞIYOR'

Rektöre yönelik yapılan açıklamada, "Burada anlatmak istediğimiz şey şu; Üniversite Evi'ndeki yemek ücretinin 5 TL’den 9 TL’ye çıkması çok az gibi görünse de birçok öğrenci için şartların daha da zorlaşması, aylık olarak 80 TL daha fazla ödemesi manasına gelmektedir. Dolayısıyla Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi gibi kurumlardan diğer bazı üniversitelere destek olunduğu gibi üniversitemize bu konuda destek olmalarını talep ediyoruz" denildi.

DAHA FAZLA