Üniversitede Afrin lokumuna öğrenciler izin vermedi

Üniversitede Afrin lokumuna öğrenciler izin vermedi

Boğaziçi Üniversitesinde savaş çığırtkanı bir grup gericinin Afrin'in ÖSO ve TSK tarafından ele geçirilmesini lokum dağıtarak kutlamaya çalışması gerginliğe neden oldu.

Afrin'in TSK ve ÖSO tarafından ele geçirilmesinin ardından bugün Boğaziçi Üniversitesi'nde bir grup gerici lokum dağıtarak masa açmaya çalıştı.

SARAY İTTİFAKI ÜNİVERSİTEDE

Bunun üzerine üniversite öğrencileri bu durumu protesto ettiler. Barış sloganları atan öğrencilerin sayısının artması üzerine, masa açan gruba MHP'li ve AKP'liler de destek vermeye geldi. Saray ittifakının bir göstergesi olan bu olay, üniversite öğrencilerinin yoğun tepkisiyle karşılaştı. Sivil polis ve ÖGB'lerin araya girmesi ile gerginlik bir an durulsa da öğrencilerin kararlı duruşu savaş çığırtkanı grubun geri adım atmasına neden oldu. Lokumu ve masayı kaldıran grubun okuldan çıkışı esnasında "Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganları atıldı.

ÜÇ ÜNİVERSİTELİ GÖZALTINA ALINDI

Gerici, savaş çığırtkanı grubun okuldan çıkmasının ardından üç üniversite öğrencisi barışı savunduğu için sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Bir saati aşkın bir süre gözaltında kalan öğrenciler gözaltından salıverildi.