Üniversite yönetimi kimseye haber vermeden konservatuvarı taşıdı!

Üniversite yönetimi kimseye haber vermeden konservatuvarı taşıdı!

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın şehir merkezindeki kampüsü; öğrencilere, akademisyenlere ve vekillere herhangi bir duyuru yapılmadan güvenlik açısından yetersiz ve şehre uzak bir kampüse taşındı.

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın, şehir merkezinde bulunan Anıtpark yerleşkesinden 10 kilometre uzaklıktaki Kullar Meslek Yüksek Okulu'na herhangi bir duyuru yapılmadan taşınması, öğrenciler ve akademisyenlerin tepkisini çekti.

Öğrenciler okul yönetiminin daha önceden herhangi bir duyuru yapmadan barınma ve ulaşım ihtiyaçlarını göz ardı ederek seçtiği yeni kampüs alanının, fiziki ve akademik koşullarının yetersiz olduğunu söylüyor.

SEÇİLEN KAMPÜS GÜVENLİK AÇISINDAN YETERSİZ

Mevcut kampüste eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerinin velileri de bu duruma tepkiliyken, seçilen kampüs alanının güvenlik açısından yetersiz olması da velileri endişelendiriyor. Ulaşım masrafının ve süresinin iki katına çıkacak olması da veliler için bir başka çileye sebep olacak.

Konservatuvarlarının taşınmasına tepkili olan öğrenciler, bugün saat 21.00'de #koükonservatuvaradokunma etiketi ile Twitter'dan seslerini duyuracak.

DAHA FAZLA