Üniversite, Ülkü Ocağı gibi kullanılıyor!

Üniversite, Ülkü Ocağı gibi kullanılıyor!

Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde, ülkücü çetelerin kurduğu baskı öğrencilerin eğitimlerini sürdürülemez duruma getirdi. Konuyla ilgili İleri Haber’e konuşan bir öğrenci, okuldaki fiili yönetimin tamamen ülkücülere ait olduğunu söyledi.

İleri Haber

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde ülkücülerin okulu neredeyse Ülkü Ocağı gibi kullandığı, öğrencilere tehdit ve saldırılarda bulunduğu belirtildi. Bir öğrenci konuyla ilgili “Okulun fiili yönetimi tamamen onlara ait. Tüm etkinliklere tehdit ile çağırıyorlar, derslerimizden zorla çıkarıp toplantıya alıyorlar, tehditlere dayanamayıp okulu bırakan öğrenciler olduğunu biliyorum” diye konuştu.

Gazi Üniversitesi'nin bölünmesiyle 2018’de açılan Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde, ülkücü çetelerin kurduğu baskı öğrencilerin eğitimlerini sürdürülemez duruma getirdi. Konuyla ilgili İleri Haber’e konuşan bir öğrenci, okuldaki fiili yönetimin tamamen ülkücülere ait olduğunu söyledi.

Ülkücülerin yaptıkları bütün toplantı, yürüyüş ve gösterilere öğrencileri tehdit ederek çağırdığını belirten öğrenci, “Gelmeyenlerle özelden görüşeceklerini açık uçlu bir şekilde yazıyorlar” dedi. Farklı siyasi görüşten öğrencilere okul içinde pusu kurulduğunu söyleyen öğrenci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sadece siyasi anlamda değil, kendilerine aykırı her fikre karşı şiddet gösterme eğilimdeler. Daha önce fen fakültesi önünde bir kişiyi bıçakladıklarını biliyorum. Bir gün bizi toplantıya aldıklarında CHP'li bir çocuğu nasıl dersliklerin birinde dövdüklerini anlattılar.”

DERSLERDEN ZORLA ÇIKARIP, TOPLANTIYA ALIYORLAR’

Ülkücülerin okuldaki faaliyetlerini de anlatan öğrenci, ülkücülerin ‘üniversite sorumlusu’ dedikleri kişi okula geldiğinde derslerden zorla çıkarılıp toplantıya alındıklarını söyledi.

Hocaların itiraz etmesi durumunda tehdit edildiğini ifade eden üniversiteli, “Daha önce bir akademisyeni odasında dövmeye kalkmışlar. Eğer dersin hocası öğrencilerin çıkmasına itiraz ederse, hocayı dahi tehdit ediyorlar. Okulun fiili yönetimi tamamen onlara ait” ifadelerini kullandı.

‘BASKIYA DAYANAMAYIP, OKULU BIRAKANLAR VAR’

Okuldaki öğrenci topluluklarının yönetimine de müdahale edildiğini belirten öğrenci, baskıya dayanamayıp okulu bırakanların olduğunu söyledi:

“Her sınıfın WhatsApp grubunda ‘fakülte reisi’ ekli ve teşkilattan bir kişiyi yönetici yapıyorlar. Sadece toplantılarına çağırmakla kalmayıp, teşkilat masasına çay içmeye davet(!) ediyorlar. Bu yıl bir öğrenci tehditlere dayanamayıp okulu bıraktı.”

DAHA FAZLA