Üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaz'a verilen 59 yıl ceza onandı

Üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaz'a verilen 59 yıl ceza onandı

Gizli tanık ifadesiyle tutuklanan üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaz'a verilen 59 yıllık ceza Erzurum İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

Dersim'in Pertek ilçesinde tutuklanan üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaz'a verilen 59 yıllık ceza Erzurum İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Avukatlarının dosyadaki tüm delillerin çürütüldüğünü belirttiği Korkmaz, yaklaşık 3 yıldır Elazığ 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuluyor.

OLMAYAN EYLEMDEN CEZA

Korkmaz'ın avukatı Mehdi Özdemir, Yargıtay'a başvurarak karara itiraz etti. Özdemir, mahkemenin kararının yanlış ve hatalı olduğunu söyleyerek, "Çok ağır bir ceza. Ortada bir eylem ve zarar gören kimse olmazken müvekkilim olmamış bir eylemden dolayı 'Kasten adam öldürme' ve mahkeme tarafından çürütülmüş deliller üzerine ceza aldı. Bu karar aynı zamanda Türkiye'de bir ilk. Çünkü olmayan bir eylem üzerinden müvekkilim ceza alıyor. Yargıtay umarım bu hatalı karardan vazgeçer ve müvekkilin tahliyesine karar verir" diye konuştu.  

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, 27 yaşında olan Baran Barış Korkmaz, üç yıl önce Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisiyken, Dersim'in Pertek ilçesinde ailesini ziyarete geldi. Gelir gelmez polisler tarafından kimsenin kalmadığı komşuların bahçesine baskın düzenlendi. Bahçede bulunan bir adet tüpün 'bomba hazırlığı için getirildiği' ihbarı üzerine Baran Barış Korkmaz gözaltına alındı. Korkmaz, çıkarıldığı mahkemece 'Örgüt üyesi olmak' iddiasıyla tutuklandı. 2 buçuk yıl süren yargılama sonucu Korkmaz'a, 59 yıl ceza verildi. Korkmaz’ın tutuklanması ve ceza almasına neden olan Elazığ istihbaratındaki yüzbaşı ile Pertek İlçe Emniyet Müdürü, şuan 'FETÖ soruşturması' kapsamında tutuklu bulunuyor.