Üniversite öğrencileri tercih dönemi için dayanışma platformu kurdu: Üniversiteyi Bana Sor

Üniversite öğrencileri tercih dönemi için dayanışma platformu kurdu: Üniversiteyi Bana Sor

“Tercih zamanı kimse yalnız kalmasın geleceğimizi hep beraber kuralım” diyen üniversite öğrencileri tercih yapmak isteyen herkese gönüllü olarak yardımcı olacak.

Üniversite öğrencileri tarafından üniversiteye girişte tercih yapacak herkese yardımcı olmak amacıyla Üniversiteyi Bana Sor Platformu kuruldu.

Öğrenciler tarafından yayınlanan  tanıtım kılavuzunda Türkiye’nin 46 şehrinde ve 54 üniversitesinde gönüllü olan üniversiteliler ile birlikte tercih döneminde bilgi almak isteyen herkesi bekledikleri ve onlar için farklı şehirlerde yüz yüze görüşmeler yapabilecekleri anlatılıyor.

 Yayınlanan tanıtım kılavuzundaki bilgilerin tamamı şu şekilde: 

1- Üniversiteyi Bana Sor çalışmasını kimler yapmaktadır?

Üniversiteyi Bana Sor, Türkiye çapında 46 şehir 54 üniversiteden tercih döneminde kendi şehrini, üniversitesini, fakültesini ve bölümünü tanıtmak için gönüllü olarak katılan üniversitelilerin oluşturmuş olduğu bir dayanışma ağıdır.

2- Üniversiteyi Bana Sor çalışması nasıl işlemektedir?

İnternet sitemizden, sosyal medya hesaplarımızdan, genel telefon hattımızdan ya da yüz yüze olarak tercih dönemi için bize ulaşan arkadaşlarımız hangi üniversiteden bilgi almak istediklerini söylüyorlar. Biz de bilgi almak istediği üniversiteden üniversitesini tanıtmak için gönüllü olan arkadaşlarımızı buluyoruz. Bilgi almak isteyen arkadaşımız ile bilgi almak istediği üniversiteden gönüllü olan arkadaşımız eğer aynı şehirde ise görüşmeleri yüz yüze yapıyoruz. Eğer farklı şehirlerde ise görüşmeleri telefonla yapıyoruz. 

Grup olarak belli üniversitelerden bilgi almak isteyenler olursa onlarla da belli saatler ayarlayarak farklı şehirlerde dahi olsa bir gün boyunca bilgi akışının sağlıklı olması için şehirlerine gelerek destek veriyoruz. Örneğin İstanbul’da oturan on – on beş kişilik bir grup Ankara’daki üniversitelerden ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Bilkent’den bilgi almak istiyorlar ve İstanbul oturan ama Ankara’da okuyan gönüllü arkadaşlarımızın sayısı yetmiyorsa Ankara’da oturan ve okuyan gönüllü arkadaşlarımız İstanbul’a bir günlüğüne gelerek bilgi almak isteyen arkadaşlarımız ile yüz yüze bilgi akışı gerçekleştirerek bütün sorularını yanıtlıyorlar. 

3- Üniversiteyi Bana Sor gönüllüsü olmak istiyorum.

Üniversiteyi Bana Sor’a herkes gönüllü olabilir. Şehrini, üniversitesini, fakültesini ve bölümünü tercih döneminde bilgi almak isteyen arkadaşlarına bilgi vererek yardımcı olmak Üniversiteyi Bana Sor gönüllülerinin birinci görevidir. Bunun haricinde gönüllüler çalışmanın büyümesi ve gelişmesi için liseliler için bağ kurarak çalışmaya destek de olabilirler.

4- Üniversiteyi Bana Sor’a nasıl ulaşabilirim?

Telefon numarası: 0546 867 90 98
Web adresi: www.universiteyibanasor.com
e-mail: [email protected]
Facebook: @universiteyibanasor
Twitter: @unibanasor

DAHA FAZLA