Üniversite mezunu genç WC tabelası tutarak geçinmeye çalışırken işsiz kaldı

Üniversite mezunu genç WC tabelası tutarak geçinmeye çalışırken işsiz kaldı

Eskişehir’de günde 50 lira karşılığında sokakta üzerinde ‘WC- Şadırvan’ yazılı yön tabelasını tutan Uğur Birer, belediyenin böyle tanıtım yapılamayacağını bildirmesi üzerine işsiz kaldı.

İleri Haber

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in Türkiye ekonomisinin %11 büyüdüğünü açıklamıştı. TÜİK'in açıkladığı büyüme rakamlarına rağmen Türkiye'de üniversite öğrencileri eğitim masraflarını karşılayabilmek için buldukları her işte çalışmak zorunda kalıyor.

Eskişehir halkının son günlerde sokakta “WC-Şadırvan” yazılı yön tabelası tutmasıyla tanıdığı, sosyal medyada ise “Sevdiği kız için her gün wc-şadırvan tabelası tutuyor” haberinin çıkması sonucu sempatik görüntüsü ile insanların yüzünü gülümseten Uğur Birer, yaşadığı bu olayı İleri Haber'e anlattı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunu Uğur Birer, "Kendi alanımda ikinci bir üniversite okumak istiyorum ancak devlet bursumu kestiği için çalışmak zorunda kaldım. Belediye’den tabela asma izni alamayan ve bu sebeple "ayaklı tabela" olarak işçi arayan bir tuvalet işletmesinde işe başladım ama  belediyenin böyle tanıtım yapılamayacağını bildirmesi üzerine işsiz kaldım." dedi.

'DEVLET BURSUMU KESTİĞİ İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM'

Hemşirelik bölümü mezunu olduğunu ve mesleğini sevdiğini belirten Birer, "Ben Hemşirelik bölümü mezunuyum, kız arkadaşım da burada Hemşirelik bölümü okuyor. Hemşirelik mesleğini seviyorum ve bu alanda eğitime devam edip kendimi geliştirmek istiyorum. Ancak devletten burs alamıyorum ve eğitim masraflarımı karşılamak için bu tür işlerde çalışmam gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'ARKADAŞLARIM ÇOK DESTEK OLUYOR'

Arkadaşlarının bu iş sırasında ona çok fazla destek olduğunu belirten Birer, "Arkadaşlarım ve kız arkadaşım sık sık yanıma uğruyordu. Beraber şakalaşıp gülüp eğleniyorduk" dedi. Birer'in kız arkadaşı Cansu Yaşar ise, "Erkek arkadaşım Uğur Birer'i böyle bir iş yaptığı için hiç yadırgamadım. Başta gülüp, eğleniyorduk ama havalar soğuğunca üzülmeye başladım" şeklinde konuştu.

 

DAHA FAZLA