Umreden gelen 315 kişilik kafile Kayseri’de karantina altına alındı

Umreden gelen 315 kişilik kafile Kayseri’de karantina altına alındı

Umreden gelen 315 kişilik kafile, koronavirüs önlemleri kapsamında Kayseri’de boşaltılan öğrenci yurdunda karantinaya alındı.

Umre ziyaretinden dönen 10 bin 330 kişinin koronavirüs önlemleri kapsamında dün Ankara ve Konya’da boşaltılan öğrenci yurtlarına sevk edilerek karantinaya alınmasının ardından, bugün de Kayseri’de boşaltılan öğrenci yurdunda umreden dönen 315 kişi karantinaya alındı.

Umreden dönen 315 kişilik kafile, Konya’ya iniş yaptıktan sonra Kayseri’ye gönderilerek koronavirüs kapsamında alınan önlemler nedeniyle karantina altına alındı.

Kafileye havaalanına iniş yapmadan önce sağlık ekipleri tarafından kontrolleri yapılmak üzere çadırlar kurularak özel kıyafetler giyildi. Kontrolden geçen kafilenin ulaşımı için de otobüsler hazır olarak bekletildi.

KAYSERİ'DEKİ ÖĞRENCİ YURDUNA SEVK EDİLDİLER

Havaalanında sağlık kontrolünden geçen 315 kişilik kafile, otobüslerle daha önceden boşaltılan ve karantina alanı yapılan Kayseri’deki Hunat Hatun Öğrenci Yurduna sevk edildi.

İçerisinde güvenlik önlemleri alınmış olan yurda sevk edilen kafile, otobüslerden indikten sonra yeniden sağlık kontrollerinden geçti. Odalara yerleştirilen kişiler, 14 günlük gözlem sürecine alındı.

DAHA FAZLA