Umreden dönen kafile Eskişehir'de öğrenci yurduna yerleştirildi

Umreden dönen kafile Eskişehir'de öğrenci yurduna yerleştirildi

Umreden dönen 263 yolcu ve 12 mürettebattan oluşan kafile, gözlem altında tutulacakları Eskişehir'deki öğrenci yurduna yerleştirildi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tedbirleri doğrultusunda Valilik koordinasyonunda Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda'dan İstanbul'a gelecek yurttaşların 14 gün süreyle karantina altına alınacağı yurtlardaki hazırlıklar tamamlandı. Umreden dönen 263 yolcu ve 12 mürettebattan oluşan kafile, gözlem altında tutulacakları Eskişehir'deki yurda yerleştirildi.

Karantina gözetim tedbirleri alınmasının ardından 9 Avrupa ülkesinden gelecek vatandaşlar için KYK Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, KYK Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu, KYK Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu tahsis edildi.

Dün belirtilen yurtlardaki öğrencilerin apar topar geçici olarak diğer KYK yurtlarına gönderilmesinin ardından yurt dışından gelecek vatandaşlar için yurtlarda hazırlık yapıldı. Yurtlardaki odalar dezenfekte edilerek, kalmaya uygun hale getirildi.

ESKİŞEHİR'DE UMREDEN DÖNEN 275 KİŞİLİK KAFİLE ÖĞRENCİ YURDUNA YERLEŞTİRİLDİ

Öte yandan, Türkiye’ye dönüş yapan 275 kişilik umre kafilesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Hasan Polatkan Havalimanı'nda ilk kontrollerinin ardından Gündüzalp Öğrenci Yurdu'na getirildi.

Çevresinde de hijyen önemleri alınan yurtta kalanlara gözlem süresi boyunca eşlik edecek uzman sağlık ve psikolojik destek ekipleri görevlendirildi.

Burada 14 gün süreyle karantina altında tutulacak kişilerin tüm ihtiyaçlarının Eskişehir Valiliği'nce karşılanacağı bildirildi.