Ümraniye'de şantiyede yangın: 1 işçi hayatını kaybetti, 5 işçi yaralandı

Ümraniye'de şantiyede yangın: 1 işçi hayatını kaybetti, 5 işçi yaralandı

Ümraniye’deki bir şantiyede işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. Yangında 1 işçi hayatını kaybetti, 5 işçi yaralandı.

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bir inşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. İşçiler alev alev yanan konteynerden tahliye edilirken, yüksekten atlayan 5 işçi yaralandı. 1 işçi ise yangın nedeniyle hayatını kaybetti.

Ümraniye Altınordu Caddesi'nde gece 02.00 sıralarında inşaat şantiyesindeki konteynerde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaklaşık 50 işçinin kaldığı konteyner kısa sürede alev alev yanmaya başladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İşçiler, tahliye edilirken 5 işçi, yüksekten atlayarak yangından yaralı bir şekilde kurtuldu. Dışarı çıkamayan bir işçi ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Şantiyede çalışan işçilerin büyük bir kısmının bayram iznine çıktığı bu nedenle konteynerde az sayıda işçi olduğu öğrenildi. Savcının ve olay yeri inceleme polislerinin yaptığı çalışmalar sonunda hayatını kaybeden işçinin cenazesi adli tıp kurumuna sevk edildi. (DHA)