Ümraniye’de polis kurşunuyla vurulan sürücü yaşamını yitirdi

Ümraniye’de polis kurşunuyla vurulan sürücü yaşamını yitirdi

Polisin ateş ettiği sırada çevrede bulunan 3 kişi seken kurşunlar nedeniyle yaralandı.

İstanbul Ümraniye’de bir sürücü, denetim yapan polis ekiplerine sinirlenip otomobilini ateşe verdikten sonra etrafa ve polise bıçakla saldırdı. Sürücünün polis tarafından ateş edilerek öldürüldüğü olaya ilişkin İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklamada, “Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Ümraniye’de bulunan Esenşehir Mahallesi Necip Fazıl Bulvarı’nda saat 15.5 sıralarında yaşanan olayda, iddiaya göre denetim yapan polis ekipleri 34 SL 926 plakalı otomobili durdurdu. Hacizli olduğu gerekçesiyle aracının trafikten menedileceğini öğrenen sürücü Yavuz Genç ve yanındaki kişi işlem yapan polis ekiplerine tepki gösterdi.

ARACINI ATEŞE VERDİ

Sinirlenen sürücü Yavuz Genç, bir süre sonra aracını ateşe verdi. Yanan araca müdahale etmek için olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sürücü tarafından bıçak ile engellendi. Yavuz Genç daha sonra polis ekiplerine doğru koşarak onlara da bıçakla saldırdı.

BIÇAKLA SALDIRDI

Yavuz Genç ve arkadaşı, bir polisi yere düşürdü. Genç’in arkadaşı yere düşen polisi tekmelerken, sürücü Yavuz Genç ise bıçakla saldırmayı sürdürdü.

POLİS ATEŞ ETTİ

Olay üzerine polis havaya ateş açtı, buna rağmen saldırıya devam ettiği iddia edilen Yavuz Genç’e polis ateş etti. Genç ile seken kurşunlardan yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

SÜRÜCÜ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sürücü Yavuz Genç, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Genç’in arkadaşı ise gözaltına alındı. Polisin olayla ilişkin çalışma yürüttüğü öğrenildi.

İstanbul Valiliği, konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 17:00 sıralarında Ümraniye ilçemizde yapılan trafik uygulamasında şüphe üzerinde durdurulan bir aracın, hacizli yakalama kararı gereğince trafikten men işlemi başlatılmıştır. Araçta bulunan Y.G. ve A.G. isimli şahıslar, görevli polislerimize, işlem yapılmasına engel olmak amacıyla mukavemet göstererek aracı yanıcı madde ile ateşe vermişlerdir. Yangını söndürmek üzere çağrılan itfaiye ekibi ve görevli polislerimize taş ve bıçak ile saldıran şahıslar önce sözle uyarılmış, yapılan uyarılara mukavemetle karşılık vermeleri üzerine görevli polislerimizce havaya uyarı ateşi açılmıştır.

‘KONUYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI’

Yapılan tüm uyarılara rağmen bıçak ile saldırmaya devam eden Y.G. adlı şahıs vurularak etkisiz hale getirilmiş, sevk edildiği hastanede yapılan müdahalelere rağmen maalesef kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olay esnasında seken mermilerden 3 vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmış olup, hastanede tedavileri devam etmektedir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır.”

DAHA FAZLA