Ümran’ın babası: Çocuğum hiçbir yara almamıştı, provokasyon amaçlı o hale getirdiler

Ümran’ın babası: Çocuğum hiçbir yara almamıştı, provokasyon amaçlı o hale getirdiler

Halep'teki bir hava saldırısının ardından enkazdan çıkarıldığı iddia edilerek hafızalara kazınan 5 yaşındaki Ümran Dakneş'in babası konuştu. Baba Dakneş, “Çocuğumun hiçbir şeyi yoktu. Teröristler asılsız iddialarla film çeker gibi kendi yandaş medya araçlarında kullandılar" dedi.

Yandaş ve cihatçı medyanın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı nefret sembol haline getirmeye çalıştığı Suriyeli 5 yaşındaki Ümran Daneş’in babası, oğlu üzerinden anlatılan yalanları deşifre etti.

Suriye’nin Halep kentindeki bir hava saldırısının ardından yayınlanan görüntülerde, enkazdan çıkarıldığı iddia edilerek hafızalara kazınan 5 yaşındaki Ümran Dakneş'in babası “Çocuğumun hiçbir şeyi yoktu. Tahditle, asılsız iddialarla film çeker öyle yaptılar” dedi.

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’nda (SANA) yer alan haberde, Ümran'ın babasının, ‘Beyaz Baretliler’ adı verilen ve İngiliz istihbaratı tarafından kurulup terör örgütü Nusra Cephesi yanlısı medya araçları ve dış güçlerin desteği ile hazırlanan tiyatro oyununu deşifre ettiği kaydedildi.

'ÜMRAN HİÇBİR YARA ALMAMIŞTI’

Ümran’ın babası, Türkiye’de yandaş medya tarafından Esad düşmanlığını arttırmak için yüksek sesle anons edilen ve cihatçılar tarafından kurgulanan sahneyi şöyle anlattı:

“Halep’in Kerm el Katırcı semtinde bulunduğum sırada kaynağını bilmediğimiz bir patlama sonucunda evimizin bir kısmı havaya uçtu. Patlamada ben yaranırken oğlum Omran hiçbir yara almadı. Fakat yeni bir patlamanın olması tehlikesine karşı yaralı olmama rağmen sağ salim çocuğumu kucaklayıp evden çıktım. Evden çıkmam ardından bir terör grubu gelip çocuğu zorla benden aldılar ve ambulans aracına koyup muhtelif iddialar altında fotoğraf ve videolarını çektiler.”

'TEHDİT EDİP, ASILSIZ İDDİALARLA KULLANDILAR'

Sözlerine devam eden baba, “Çocuğumun hiçbir şeyi yoktu. Görüntülerini yandaş medya araçlarında provokasyon amaçlı olarak asılsız iddialar altında kullandılar. Teröristler Halep Kenti dışında bir yere gitmemi, onların istedikleri gibi konuşup görüntüler vermemi istediler. Fakat ben bunu reddettim. Bunun üzerine bana büyük baskılarda bulunup tehdit ettiler. Tekrar belirtmek isterim ki, teröristler hiçbir isabeti olmayan çocuğumun görüntülerini sinema filmi çeker gibi asılsız iddialarla çekerek kendi medya araçlarında kullandılar” dedi.