Ümitcan Uygun’un avukatı, Aleyna Çakır hakkındaki paylaşımları ‘beğenen’ kişilere soruşturma açtırdı!

Ümitcan Uygun’un avukatı, Aleyna Çakır hakkındaki paylaşımları ‘beğenen’ kişilere soruşturma açtırdı!

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümü ve Esra Hankulu’nun öldürülmesiyle gündemde olan Ümitcan Uygun’un avukatı, sosyal medyada Uygun hakkındaki paylaşımları beğenen ve yeniden paylaşanlara dava açıyor.

İleri Haber

Esra Hankulu, Aleyna Çakır ve Gülay Uygun’un şüpheli ölümüyle gündemde olan ve Esra Hankulu ile ilgili davada kasten öldürme suçundan tutuklu bulunan Ümitcan Uygun ve avukatı, Aleyna Çakır ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımları beğenenlerin peşine düştü. Daha önce dava açtığı kişileri telefonla arayarak “5 bin lira karşılığında davadan çekiliriz” diyen Uygun’un avukatı sebebiyle birçok şehirde onlarca kişiye soruşturma açılmış durumda.

Son olarak Erol Özkan isimli yurttaş, Facebook hesabından İstanbul Sözleşmesi Yaşatır-Kadına Şiddete Hayır isimli bir sayfanın Aleyna Çakır ve Ümitcan Uygun ile ilgili paylaşımını beğendiği için “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

İleri Haber’e konuşan Özkan, ifade vermeye gittiği karakola iki gündür birçok kişinin aynı sebeple ifadeye çağrıldığını belirterek, “Anlaşılan Ümitcan Uygun’un avukatı bunu iş edinmiş. Onlarca kişiye dava açıyor ve insanlardan para almaya çalışıyor” dedi.

DAHA FAZLA