Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun’un ölümüne ilişkin yeni gelişme

Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun’un ölümüne ilişkin yeni gelişme

Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun'un ölümüne ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Uygun'un olay yerine taksi ile gittiği tespit edilirken, şoförün emniyette ifadesinin alındığı belirtildi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır'a şiddet uyguladığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından baş şüpheli olan Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun geçtiğimiz günlerde ormanlık alanda ölü bulunmuştu. Gülay Uygun'un ölümüyle ilgili soruşturma sürürken, Uygun'un olay yerine taksi ile gittiği belirlendi. Öte yandan şoförün emniyette ifadesinin alındığı öğrenildi.

Savcılığın talimatıyla olayı araştıran polis, Gülay Uygun'un olay yerine nasıl gittiğini tespit için evi ve çevresindeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonrası Uygun’un sabah saatlerinden evinden çıktıktan sonra bindiği taksi tespit edildi. Polisin taksiciye ulaştığı ve ifadesini aldığı öğrenildi. Öte yandan, olay yerinde bulunan tabancanın ruhsatsız olduğu ve kime ait olduğunun belirlenemediği belirtildi.

HTS KAYITLARI DOSYADA

Ayrıca Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili soruşturmada ise savcının olay günü Ümitcan Uygun'un evde olup olmadığını tespit etmek için istediği HTS kaydı dosyaya girdi. Savcılığın, kayıtları emniyete göndererek kayıtlarla ilgili detaylı bir rapor istediği öğrenildi.

Çakır'ın ölümüne ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen ayrıntılı raporun ise gelmesi bekleniyor.