Ümitcan Uygun tutuklandı

Ümitcan Uygun tutuklandı

Ümitcan Uygun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, aynı evde kaldığı Esra Hankulu isimli kadının cansız bedeninin bulunmasının ardından dün yeniden gözaltına alınmıştı. Uygun'un Emniyet'te verdiği ilk ifade ortaya çıktı.

Ankara'nın Mamak İlçesi'nde yaşayan Esra Hankulu (25) 18 yaşındaki Furkan G. ve 20 yaşındaki Dilan C.'yi arayarak, babasının mezarına gitmek istediğini söyledi. Olay günü Hankulu'nun tek başına yaşadığı eve giden arkadaşları ve Ümitcan Uygun akşam birlikte vakit geçirdi. Ertesi gün saat 15.00'da uyanan Furkan G. ve Dilan C. odasına girdikleri Esra Hankulu'yu hareketsiz halde buldu.

Hankulu'nun hareketsiz yattığını gören arkadaşları ağzından kan gelen kadını uyandıramayınca sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri Hankulu'nun hayatını kaybettiğini belirledi. Genç kadının cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemelerin ardında otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

ÜMİTCAN UYGUN KAMERALARDAN TESPİT EDİLDİ

Sabah'ın ulaştığı bilgilere göre Hankulu'nun hayatını kaybettiği gece yanında Ümitcan Uygun’un olduğu ve incelenen kamera kayıtlarında da saat 11.00'da Uygun'un evden çıktığı görüldü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ümitcan Uygun Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Esra Hankulu'nun ölümü olayının bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldı. Olay günü evde bulunan F.G., D.C. ve Ü.U. isimli şahıslar gözaltına alındı. Soruşturmanın bulunduğu aşama, şüpheli sayısı dikkate alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheliler F.G., D.C. ve Ü.U.'un gözaltı süresinin bir gün süreyle uzatılmasına karar vermiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma etraflıca ve titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Uygun'un Emniyet'te verdiği ilk ifade ortaya çıktı. Haber Global muhabiri Ozan Ulaş'ın aktardıklarına göre Uygun ifadesinde, "Geceyi beraber geçirdiğimiz doğru ancak ben sabah evden çıktığım sırada sağlıklı ve kendindeydi daha sonra evde bulunan diğer arkadaşları beni aradı ve Esra'nın ağzından kan geldiğini söyledi ben de polise haber vermelerini istedim. Esra'nın hayatını kaybettiği için üzgünüm, ölümüyle bir ilgim yoktur" dedi.

TUTUKLANDI

Soruşturmada gözaltına alınan Uygun, 18 yaşındaki Furkan G. ve 20 yaşındaki Dilan C., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Ankara adliyesine sevk edildi.

AA’nın haberine göre şüpheliler soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Tutuklamaya sevk edilen Uygun, tutuklandı.