Ümitcan Uygun tutuklandı

Ümitcan Uygun tutuklandı

Uyuşturucu kullandığı videoları sosyal medya hesabında yayınladıktan sonra gözaltına alınan Ümitcan Uygun çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aleyna Çakır'ın öldürülmesinin baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun, sosyal medya hesabından bir kadın ile beraber uyuşturucu kullandığı anları paylaştı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince babası Durak Uygun ile birlikte Ümitcan Uygun 'uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Babası Durak Uygun'un tutuklanma sebebi kaçmaya çalışırken yakalanan Ümitcan Uygun'a yardım etmek olarak açıklanırken, Ümitcan Uygun'un ''Türk Ceza Kanunu’nun 190 ve 191. maddelerinde düzenlenen ''uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek'' eylemlerinden gözaltına alındığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duyuruldu. 

Ümitcan Uygun'un sosyal medya paylaşımında yanında bulunan kadın için de ''tespit edilen diğer şüpheli T.K.'nin yakalanması ve gözaltına alınması hususunda kolluk birimlerine gerekli talimatlar verilmiştir'' açıklaması yapıldı. 

Emniyette ifadesi alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

ÜMİTCAN UYGUN TUTUKLANDI

Ümitcan Uygun hakkında, 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan işlem yapıldı. Durak Uygun ve T.K. emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ümitcan Uygun ise buradaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Elleri kelepçeli olarak polisler eşliğinde emniyetten çıkarılan Ümitcan Uygun, adliyeye götürüldü. Uygun, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Uygun ifadesinde, daha önce uyuşturucu ve uyarıcı maddeyle ilgili hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını, adına birçok sosyal medya hesabı açıldığını bunları kimin yönettiğini bilmediğini iddia etti.

Daha önce bu içeriğe sahip herhangi bir yayın yapmadığını anlatan Uygun, "Ben 'metamfetamin' maddesini bir defa kullandım. 3-4 yıl öncesinden bu yana hiçbir uyuşturucu uyarıcı madde kullanmadım. Bu maddeyi Maltepe'de bir pavyonda çalışan takma ismi 'Kumsal' olan kişiden aldım. Bu maddeyi açık adresini bilmediğim ancak polislere göstermiş olduğum Aşağıeğlence semtinde bulunan ikamette kullandım. Bu maddeyi kadınların nereden, kimden aldıklarını bilmiyorum. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmıyorum. T.K'yi mahalleden tanırım. Bu şahısın madde kullandığını ya da sattığını bilmiyorum" ifadelerine yer verdi.

Sosyal medyada yayınlanan videonun yeni olmadığını 3-4 yıl öncesine ait olduğunu iddia eden Uygun, o güne ilişkin şunları anlattı:

"Arkadaşımla Kumsal isimli şahsın evine gittik. Kumsal maddeyi kullanıyordu. Bana uzattı ben de içtim. 'Bana ilk defa mı kullanıyorsun' dedi. Ben de hava atmak için daha önceden birçok uyuşturucuyu kullandığımı söyledim. Kumsal'ın bu maddeyi nereden aldığını bilmiyorum. Bu videoyu Kumsal'ın telefonundan ben çektim. Herhangi bir sosyal medyada yayınlamadım. Bu videoyu çektiğimde alkollüydüm. Kim tarafından sosyal medyada yayınlandığını bilmiyorum."