Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin disiplin kurulu kararı reddedildi

Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin disiplin kurulu kararı reddedildi

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararı Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Kararın ardından Sabah'a açıklama yapan Özdağ, "Mahkeme kararı doğru. Yarın basın toplantısı düzenleyeceğim" dedi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki "FETÖ'cü" iddialarının ardından parti teşkilatlarından iletilen ihraç taleplerine yönelik dilekçeleri değerlendirerek, İstanbul milletvekilini Disiplin Kuruluna sevk etmişti.

Özdağ, İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partisinden ihraç edilmişti.

Disiplin Kurulunca, Özdağ'ın eylemlerinin, parti tüzüğünün 76/D maddesindeki "İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak" ve "Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak" hükümleri kapsamında olduğu değerlendirilmişti.

Özdağ Disiplin Kurulu'nun kararına ilişkin "Şu anda sadece mahkemeye götüreceğim. Adalet sanıyorum mahkemede yerini bulur. Bu ihracı kabul etmiyorum. Hukukun bütün temel kurallarına aykırı bir ihraç" şeklinde konuşmuştu.