Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Ümit Özdağ, İYİ Parti'den istifa ettiği açıkladı. Özdağ açıklamasında "İYİ Parti'ye ihanet edilerek komplo kuruldu. Sırtımızdan vurulduk" dedi.

İYİ Parti'den ihraç edilme kararı Ankara 1'nci Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla iptal edilen Ümit Özdağ Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi

Özdağ basın toplantısında yaptığı açıklamada İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

"İYİ Parti içine FETÖ'cüler sızmaya devam ediyor" diyen Özdağ, "HDP ile aynı masada oturanlarla, Türkiye'nin Suriyeli mültecilerle istila edimesine karşı çıkmayanlarla, Atatürkçüleri, Türk milliyetçilerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. İYİ Parti'den istifa ediyorum" dedi.

Özdağ'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Teşkilatları bile Özdağ'ın gizli planı var demesinler diye ziyaret etmedim. Vatanseverlere vermiş olduğum bir söz vardı. FETÖ, PKK ve diğer bölücü unsurlar, küreselleşmeye teslim olmuş gruplar sızamaz. Ben bu sızma ile mücadele ettim. Akşener'i bu rahatsız etmiş.

İYİ Parti'yi CHP'nin uydu partisi haline getirdiler. Bana kızacağınıza CHP İBB Başkanı'na İYİ Parti'yi aşağılayan CHP Çanakkale Belediye Başkanı'na kızın. Çantalar, makamlar karşılığında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Bunların hepsinin kanıtı var.

31 Mart yerel seçimlerinin ertesinde genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ettim. Bana yalan söylenerek İdris Naim Şahin Ordu'dan belediye adayı gösterildi. İkincisi, Kars'ta HDP'nin seçimini kazanma riskine rağmen Akşener, adayı geri çekmedi. Bundan dolayı HDP Kars'ı kazandı. Sonuçta HDP, Kars'ı Akşener'in yanlış tutumundan dolayı kazandı. Akşener, HDP'nin Kars'ı kazanması karşısında sessiz kalmıştır.

BUĞRA KAVUNCU İDDİALARINI SÜRDÜRDÜ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu 'FETÖ' ile iltisaklıdır. Bu hukuki bir gerçektir. Anayasa Mahkemesi'nin Yargıtay'ın aldığı kararlar 'FETÖ' ile iltisaklı olduğunuzu söylüyor. Telefonunuzda 'FETÖ'nün üst düzey yöneticileriyle yapılan telefon konuşmaları varsa, bu konuşmalardan benim bildiğim bir tanesinde 'Ümit Özdağ'a bilgi verilmesini engelleyin' diyorsa bu arkadaş FETÖ ile iltisaklıdır. Hatta iç içe geçmiştir.

Kongrede aday olmamamıza rağmen, İsmail Koncuk ile birlikte üstleri çizilenler listesinde yer aldık. Aday olmayanların nasıl üstünü çizersiniz? Akşener bu listeden haberi olmadığını söylüyor. Akşener'in yalan söylediğini düşünüyorum. Düşünmüyor, biliyorum. Bu kara listeyi Koray Aydın ve Meral Akşener hazırladı. İYİ Parti'ye ihanet edilerek komplo kuruldu. Sırtımızdan vurulduk.

AKŞENER'E DEMİRTAŞ GÖNDERMESİ

Demirtaş'ın evinde kahvaltı talebine ertesi gün olumlu cevap veren Akşener, benim talebime bir cevap vermediği gibi grup toplantılarıyla bana saldırmaya devam etmektedir. Akşener'in beni yeniden İYİ Parti'den ihraç edecek kadar cesareti olmadığını biliyorum.

'İSTİFA EDİYORUM'

HDP ile aynı masada oturanlarla, Türkiye'nin Suriyeli mültecilerle istila edimesine karşı çıkmayanlarla, Atatürkçüleri, Türk milliyetçilerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. İYİ Parti'den istifa ediyorum."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ" ile ilişkili olduğu iddiasında bulunduğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ı partiden ihraç etmişti. Özdağ'ın İYİ Parti üyeliği ve Kurucular Kurulu üyeliğinden çıkarılmak da dahil olmak üzere kesin olarak ihracına müşterek parti disiplin kurulu tarafından oybirliği ile karar verilmişti. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ise İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etmişti.

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, parti kurma çalışması başlattığını ve Ümit Özdağ ile birlikte hareket ettiklerini söylemişti. Koncuk, "Öncelikle kurucular kurulu oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bizimle hareket edebilecek vekiller olduğunu düşünüyoruz"demişti.