Ümit Özdağ, AKP ve MHP'ye göz kırptı: 'Bu ulus-devlet koalisyonunu ayakta tutmak...'

Ümit Özdağ, AKP ve MHP'ye göz kırptı: 'Bu ulus-devlet koalisyonunu ayakta tutmak...'

İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ’ın alıntıladığı bir tweet dizisi, parti içindeki 'FETÖ' tartışmalarını başka bir boyuta çekti.

İleri Haber

İYİ Parti içinde başlayan ve AKP’lilerin de dahil olduğu ‘FETÖ’ kavgası devam ederken, tartışmanın taraflarından olan İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ’ın bugün paylaştığı bir tweet dizisi, tartışmayı farklı bir boyuta çekti.

Ümit Özdağ’ın açıklamalarına ilişkin Yazar Mete Aksoy’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmeyi paylaşan Ümit Özdağ, yazarın ‘’En başından beri İYİ Parti’nin devletimiz içindeki bir klik tarafından kurulduğunu, AKP-MHP koalisyonu zayıflarsa İYİ Parti’yi AKP-MHP koalisyonuna getirerek, küreselcilere karşı bu ulus-devlet koalisyonunu ayakta tutmak için kurulduğunu yazıyorum zaten’’ ifadelerini de alıntıladı.

‘İYİ PARTİ ULUS-DEVLET KOALİSYONUNU AYAKTA TUTMAK İÇİN KURULDU’

Mete Aksoy’un yaptığı ve Ümit Özdağ’ın ise paylaştığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

‘’Baştan söyleyeyim, Ümit Özdağ hocayı severim. Bence çok iyi bir bilim adamı ve çok samimi bir Türk milliyetçisidir. Aşağıda yorumlarda hakaret edenleri de direkt engelleyeceğim. Şimdi analizime gelelim: Ümit Özdağ'ın İYİ Parti yüksek tepelerinde FETÖ’cüler var çıkışı, devletin ve AK Parti'nin İYİ Parti’ye bir operasyonuna zemin hazırlayacaktır. Peki, Ümit hoca bunu bilmiyor mu? Bilmez olur mu?

Peki o zaman niye kendi partisine operasyon yapılmasına zemin hazırlıyor? Çünkü partide küreselcilerin hakim olduğunu görüyor, bunun önüne geçip, partinin kuruluş kodlarına, yani Türk milliyetçiliğine dönmesini istiyor. 

Özetleyeyim: En başından beri İYİ Parti’nin devletimiz içindeki bir klik tarafından kurulduğunu, AKP-MHP koalisyonu zayıflarsa İYİ Parti’yi AKP-MHP koalisyonuna getirerek, küreselcilere karşı bu ulus-devlet koalisyonunu ayakta tutmak için kurulduğunu yazıyorum zaten. Fakat parti içine küreselciler devamlı operasyon yapıyorlar ve bazı tepelere hakim oldular. Parti bu çizgisinden çıktığı için, partiyi tekrar ulus-devlet çizgisine çekmeye çalışıyor birileri. Olay Ümit Özdağ olayı değildir bence... 

Olay bütün dünyada yaşadığımız küreselciler-ulus devletçiler savaşının Türkiye'deki bir yansımasıdır. Sonuç: Oyları azalmaya başlayan Cumhur İttifakı’na İYİ Parti’yi hazırlamaya çalışıyor Türk üst aklı. Bunun içinde İYİ Parti içindeki küreselcileri kliklere operasyon düzenliyor.’’

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın "Buğra Kavuncu İYİ Parti'ye gelmeden önce Meral Akşener'i FETÖ'cü olabileceği konusunda uyardım. Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında olumsuz bir bilgi olmadığını bana söyledi. Ben de kendisine 'Devlet elindeki her bilgiyi vermez' dedim” açıklamaları sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da yaptığı bir paylaşımla tartışmaya dahil olmuş ve İYİ Parti’nin bir operasyon için kurulduğu iddiasında bulunarak şunları söylemişti:

İYİ Parti'de kim FETÖ’cü, kim değil bilemem ama 1 yıl önce “İYİ Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dağılma süreci başlayacak” demiştik. Partisine küsen genel başkan, milletvekili istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, grup bile kuramayacaklar!

Tartışmaların odağındaki Ümit Özdağ ise Bülent Turan’ın paylaşımının ardından Turan’a yanıt vererek ‘’Bu İYİ Parti'nin meselesidir. Siz öncelikle kendi bahçenizi temizleyin’’ demişti.