UMH: Trablus'ta kontrolü sağladık

UMH: Trablus'ta kontrolü sağladık

UMH’ye bağlı askeri birliklerin sözcüsü Muhammed Kanunu dün akşam yaptığı açıklamada, Trablus havaalanının General Halife Hafter’e bağlı güçlerin elinden tamamen kurtarıldığını bildirdi.

Libya’da Türkiye’nin desteklediği UMH, General Hafter kuvvetlerinin kontrolündeki Trablus Havalimanı'nın ardından, tüm Trablus'ta kontrolü sağladığını duyurdu. UMH lideri Serrac, bugün Ankara'da Erdoğan ile görüşecek.

Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan ve AKP tarafından da desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH); başkent Trablus’un tamamında kontrolü ele geçirdiğini duyurdu. UMH’ye bağlı askeri birliklerin sözcüsü Muhammed Kanunu da dün akşam yaptığı açıklamada, Trablus havaalanının General Halife Hafter’e bağlı güçlerin elinden tamamen kurtarıldığını bildirdi. Kanunu ayrıca, Trablus’un güneyinde yer alan Ayn Zara ve Vadi er-Rebi bölgelerinin de ele geçirildiğini ve söz konusu yerlerde kontrolün tamamen UMH’ye geçtiğini söyledi.

LİBYA ULUSAL ORDUSU: BİRLİKLER BÖLGEDEN ÇEKİLİYOR

General Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'ndan yapılan açıklamada da, milislerin bölgeden çekilmeye başladığı belirtildi. Hafter güçlerinin sözcüsü, birliklerin Ebu Salim ve Kasr Ben Geşir ilçeleri de dahil olmak üzere Trablus'tan Tarhuna bölgesine kadar çekildiğini duyurdu.

TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ İLE YENİDEN KONTROL SAĞLANDI

Libya’da ülkenin doğusunu kontrolü altında bulunduran General Halife Hafter, geçtiğimiz yıl Fayiz es Serrac yönetimindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin başkenti Trablus’u ele geçirmek için büyük bir askeri operasyon başlatmıştı. Bu bağlamda son aylarda, Trablus civarında yaşanan çatışmalarda UMH, Türkiye’nin de desteği ile daha önce Hafter güçlerince işgal edilen önemli bölgeleri yeniden kontrolüne geçirmeyi başardı.