Uluslararası Koalisyon: Irak tek başına terörle mücadele edemez

Uluslararası Koalisyon: Irak tek başına terörle mücadele edemez

Uluslararası Koalisyon Irak ve Suriye Güçleri Genel Komutan Yardımcısı Kenneth Ekman, Irak’ın tek başına terörle mücadele edecek durumda olmadığını ve Koalisyon’a ihtiyaç duyduğunu belirtti.

General Kenneth Ekman yaptığı açıklamada, yakın gelecekte ABD’nin Irak’taki askerlerini azaltacağını ve bunun Washington ile Bağdat arasındaki anlaşmaya göre yapılacağını kaydetti.

“Irak’ın halen IŞİD’le mücadelde Koalisyon’un yardımına ihtiyacı var” diyen Ekman, “Özellikle terörist grupların hareketliliği ve planlarının havadan takibi ve istihbarat konusunda bize ihtiyaçları var. Bu ihtiyaç da Koalisyon güçlerinin gelecekte Irak’a vereceği desteğin sınırını belirliyor” ifadesini kullandı.

Irak kendi topraklarında IŞİD’e karşı zafer ilan etse de halen tartışmalı bölgelerde örgüt sık sık saldırılar düzenliyor.

ABD’nin Irak’ta 1200 askeri bulunuyor ve Bağdat’la koordinasyon halinde görevlerini icra ediyor.

Irak ve Suriye’deki ABD askerlerinin sayısının azaltıldığını belirten General Ekman, “ABD ve Irak arasındaki stratejik müzakereler doğrultusunda asker sayısı git gide azaltılıyor. 25 Temmuz’da Besmaye Askeri Üssü’nü de Irak hükümetine teslim edeceğiz” dedi.