Ülkü Ocakları okul bastı: 'Burada sizin sözünüz değil, bizim sözümüz geçer'

Ülkü Ocakları okul bastı: 'Burada sizin sözünüz değil, bizim sözümüz geçer'

TÖB SEN tarafından yapılan açıklamada, Hatay Antakya’da bulunan bir meslek lisesinin Ülkü Ocakları mensubu olduğunu söyleyen kişiler tarafından basıldığı duyuruldu.

İleri Haber

Hatay’da Ülkü Ocakları’nın bir okulu basarak, kendi mensubu öğrencilere tutanak tutulduğu için öğretmenlerle tartıştığı iddia edildi. TÖB SEN’den yapılan açıklamada, “Bilinmesini isteriz ki bu okula yönelik yapılmış bu saldırıyı çete zihniyetiyle davranan kişilerden kaynaklı olduğu nettir. Bizler kim yaparsa yapsın siyasi yapısına bakmaksızın bu davranışların karşısındayız” denildi.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB SEN) tarafından yapılan açıklamada, Hatay Antakya’da bulunan bir meslek lisesinin Ülkü Ocakları mensubu olduğunu söyleyen kişiler tarafından basıldığı duyuruldu.

Açıklamada, olay şöyle anlatıldı:

07.10.2021 Perşembe günü okula yönelik baskın şöyle gelişmiştir. Kendilerini Hatay ve Antakya ülkü ocakları teşkilatlarından geldiklerini söyleyen şahıslar okula arabalarla hızla giriş yaparak, mafyatik tavırlarla okula gelmiş “Okulda teşkilatında öğrencilerin olduğunu bu öğrencilere idare tarafından tutanak tutulduğunu belirterek teşkilatlarında bulunan öğrencilere yönelik tutanak tutulamayacağını ifade ederek bu tutanağı tutan idarecilerle görüşmek istediklerini belirtmişlerdir. Nöbetçi olan üyemiz okullarımızda bu tür teşkilatların ve teşkilat diye adlandırılacak yapılarda öğrencilerin bulunamayacağını öğrencilerin görevinin öğrencilik olduğunu belirtmesi üzerine üyemiz ile tartışmaya girmişlerdir. Üyemiz ile tartıştıkları sırada, söz konusu şahıslar öğrencilere yüksek sesle yanlarında durup sınıfa geçmemeleri konusunda direktifler vermiş, içeri zili çaldığında öğrencileri sınıflara geçirmeye çalışan nöbetçi öğretmenlere şahıslardan biri "Burada sizin değil, benim sözüm geçer. Onlar ben ne dersem onu yaparlar. Sizi dinlemezler bizi dinlerler” şeklinde ifade kullanmıştır.

Üyemiz Milli Eğitim Bakanlığının pandemi döneminde okullarda hassasiyet gösterilmesi konusunda direktiflerini yerine getirmeye çalışmıştır. TÖB SEN olarak kim olursa olsun, hangi grupta olursa olsun, hangi siyasi teşkilattan olursa olsun pandemi döneminde, öğrencilerimizin ve toplum sağlığının korunması amacıyla okul bahçelerine velilerin bile alınmadığı dönemde, okulla hiçbir ilgisi olmayan kişilerin biz şuyuz buyuz diyerek okulun içine girmelerini, okullarımızda kaos ortamı yaratmasını, okulda bulunan görevlilerin görevlerini yapmasını engellemesini, öğretmenlere yönelik saygısızlığı ve tehditkarlığı kabul etmediğimizi belirtir ve bu durumu şiddetle kınıyoruz.

ÖĞRETMENLERE ‘ŞİKAYETİNİZ VAR MI?’ SORUSU

Ayrıca olay sırasında emniyete haber verilmesi üzerine emniyet mensuplarının öğretmenlere “Şikayetiniz var mı?” şeklinde soru sorulmuş olması bir talihsizliktir. Kamusal alana yapılan bu saldırı üstelik okul gibi hassas bir kuruma yapılmışsa bunu yapan fail durumuna düşer ve şikayet olmaksızın bu kamusal bir olay olması neticesinde emniyet mensupları direk müdahale eder. Burada şikayet aranmaz.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Saldırıya ilişkin “Bilinmesini isteriz ki bu okula yönelik yapılmış bu saldırıyı çete zihniyetiyle davranan kişilerden kaynaklı olduğu nettir. Bizler kim yaparsa yapsın siyasi yapısına bakmaksızın bu davranışların karşısındayız” denilen açıklamada, başka zaman veya başka yerde bu vakaların tekrar yaşanmaması için yetkililerin derhal bu olaya el atmasını istendi. Olayın savcılığa intikal ettiği belirtilen açıklamada, yetkililerin bu konuda müdahil olmaları talep edildi.

DAHA FAZLA