Ülkü ocağı başkan yardımcısı NKÜ öğrencilerinin taleplerine 'kuru gürültü' dedi, rektör tweeti retweetledi!

Ülkü ocağı başkan yardımcısı NKÜ öğrencilerinin taleplerine 'kuru gürültü' dedi, rektör tweeti retweetledi!

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçilmişken NKÜ Rektörlüğü, öğrencileri mağdur edecek uygulamalara imza attı.

İleri Haber

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlüğü bir açıklama yayınlayarak, vize ve finallerin haziran ayında bir haftaya sığdırılacağını ve uzaktan eğitimin 7. haftasından itibaren bir dersi dahi canlı takip edemeyen öğrencilerin sınıfta bırakılacağını duyurmuştu.

Üniversitenin açıklamasında sınavların haziran ayında bir haftaya sığdırılacağı bilgisi verilirken, bu durum birçok öğrencinin aynı saat içinde birden fazla sınavı olma ihtimalini ortaya çıkarmıştı.

Türkiye yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını etkisi altındayken öğrencileri madur eden bu uyguluma tepki çekti. Dün Öğrenci Sendikası'nın çağrısını üniversitenin yüzlerce öğrencisi paylaşırken, bugün ise öğrenciler tepkilerini #nküödevistiyor etiketiyle dile getirmeye çalışıyor.

ÖĞRENCİLERİN TALEBİ 'İTHAL OLUŞUMMUŞ!'

Sosyal medyada başlattıkları çalışmayla seslerini duyurmaya çalışan NKÜ öğrencilerine, Tekirdağ Ülkü Ocakları Üniversitelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Bedir isimli şahıs, 'ithal oluşum' ve 'kuru gürültü' dedi.

Bedir, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda NKÜ Rektörü Mümin Şahin'i de etiketleyerek "Bu süreçte ithal oluşumlar ile kuru gürültü yapmak yerine gerekli mecralarda gerekli kişiler ile yapıcı bir şekilde diyalog kurmak gerekir" dedi.

Ülkücü Osman Bedir'in paylaşını NKÜ Rektörü Şahin de retweetledi.

 

DAHA FAZLA