'Ülkeyi Bu İkili Yönetiyor'

'Ülkeyi Bu İkili Yönetiyor'

İngiliz Guardian gazetesi Cumurbaşkanı Erdoğan ile Hazine Bakanı Albayrak’ın iişkisini kaleme aldı. Ülkeyi bu ikilinin yönettiği belirtilen yazıda, Erdoğan’ın ‘koşulsuz’ güvendiği Albayrak’ın kimsenin karşılaşmadığı bir testle karşı karşıya olduğunu yazdı.

İngiliz Guardian gazetesinin Orta Doğu muhabiri Martin Chulov, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Martin Chulov yazısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hazine Bakanı ve damadı Berat Albayrak'la olan ilişkisini, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'le ilişkisine benzetti.

‘TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ 2. KİŞİSİ’

Yazının girişinde Albayrak'ın 10 yılı aşkın bir süre Erdoğan için danışmanlık yaptığını, daha sonra da kademe kademe yükselerek, bugün Türkiye'nin en güçlü ikinci kişisi durumuna geldiğini yazdı. Guardian muhabiri, Albayrak'ın bu konumunu kayınpederi Erdoğan'a borçlu olduğunu belirtti.

'KENDİLERİNİ ÇOK GÜÇLÜ GÖRÜP EN ÇOK AİLELERİNE GÜVENİYORLAR'

Albayrak'ın geçtiğimiz aylarda Hazine ve Ticaret Bakanlığı'na getirildiğini hatırlatan Chulov, Erdoğan ve Albayrak'ın ilişkisiyle Donald Trump ve damadı Jared Kushner ilişkisi arasında paralellik kurarak şunları yazdı:

"Albayrak kayınpederinden çok şey öğrendi, o da en yeni can düşmanının (Donald Trump) ülkeyi nasıl yönetmeye çalıştığı üzerinde çalışmış biri görünüyor. Albayrak Erdoğan için ne ise Jared Kushner de Trump için o."

‘ÜLKEYİ BU İKİLİ YÖNETİYOR’

İki liderin kendilerini çok güçlü gördüklerini ve en çok ailelerine güvendikleri benzetmesini yapan Chulov, Erdoğan ve Albayrak'ın son seçimler ardından çok daha güçlendiklerini yazdı ve "İkili ülkeyi etkili bir şekilde yönetiyor" dedi.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Chulov yazısının sonunda, Erdoğan'ın Albayrak'a çok güvendiğini ancak Albayrak'ın zorlu bir görevle karşı karşıya olduğunu yazdı:

‘ALBAYRAK HİÇ KİMSENİN KARŞILŞAMADIĞI BİR TESTLE KARŞI KARŞIYA’

"İkilinin ilişkileri o kadar yakın ki, onların dinamiklerini bilenler Erdoğan'ın Albayrak'a güveninin hemen hemen koşulsuz olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte Türkiye'nin kredi balonunun boyutu nedeniyle Albayrak bugün, hiç kimsenin karşılaşmadığı bir testle karşı karşıya."