'Ülkeyi 40 yıldır 200 aile rehin aldı'

'Ülkeyi 40 yıldır 200 aile rehin aldı'

Son dönemde halk eylemlerine sahne olan ülkede, en son esnaf kepenk kapattı.

İran parlamentosu İze parlamenteri Hidayetullah Hadimi, ülkesini 40 yıldır 200 ailenin yönetmekte olduğunu söyledi.

Başkent Tahran'daki İran meclisinde parlamenterlere hitap eden Hadimi, ülkede işsizlik, yolsuzluk ve susuzluk gibi sorunların derinleşerek devam ettiğini belirtti.

Hadimullah, "Liyakatsizlik, hükümetlerin verimsizlik ve zayıflıkları halkın sorunlarının derinleşmesine sebep olmaktadır. Fakat ne bu durumu düzeltmeye yönelik bir kararlılık ne de güç var." değerlendirmesinde bulundu.

İran'daki sorunların ülke yönetimindeki liyakatsiz yöneticilerden kaynaklandığını ileri süren Hadimi, konuşmasında "40 yıldan bu yana İran'ı 200 aile rehin almış durumda. Bu aileler o bakanlıktan bu bakanlığa geçip duruyorlar." ifadesine yer verdi.

PROTESTOLAR BİTMİYOR

Meşhed kentinde aralık ayında ekonomik sorunlar sebebiyle başlayıp diğer kentlere yayılan ve 25 kişinin ölümüne sebep olan gösteriler hâlâ sıcaklığını korurken, birkaç gün önce Tahran'da kentin en önemli alış-veriş merkezlerinden Tahran Büyük Çarşı esnafı, ekonomik gidişatı gerekçe göstererek, kepenklerini kapattı ve bu durum ülkede yeni protesto gösterilerinin başlamasına neden oldu.