Ülkenin derdi koronavirüs, Erdoğan'ın derdi CHP'li belediyeler

Ülkenin derdi koronavirüs, Erdoğan'ın derdi CHP'li belediyeler

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanları ile yaptığı toplantıda CHP'li belediyeleri hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yoluyla belediye başkanlarına seslendi. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar:  

'VEBAL SİZİN ÜZERİNİZE'

''Covid-19 hastalığı döneminde belediyelerimize çok daha önemli görevler düşüyor. Cadde temizliği ve sağlık, hijyen malzemelerinin denetimini sıklaştırmalıyız. Gıda ve temizlik ürünlerini de ulaştırırken de corona virüs önlemlerine dikkat etmeliyiz. Evlerinden çıkmamalarını istediğimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamalı ve geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmamalıyız. Evinde tencere kaynamadığı için gözü yaşlı her vatandaşın vebali sizin üzerinizdedir.En büyük önceliğimiz vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılıyabilmesidir."

'AK PARTİ OLARAK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATMADIK'

"2 milyon haneye biner lira nakit yardımı gerçekleştiriyoruz. İstihdamı korumak amacıyla faaliyetlerine ara veren şirketlerin vergi ödemelerini erteleyerek bu sıkıntılı dönemi rahat geçirmeleri için fırsat tanıdık. Bankalara vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılaması için destek kredisi verme imkanı doğurduk. AK Parti olarak milletimizi bugüne kadar hayal kırıklığına uğratmadık."

'GÖZ BOYAMAYA ÇALIŞANLAR...'

"Corona salgını ile mücadele sadece hükümetimizin değil tüm siyasi partilerin ve kurum, kuruluşlarıın meselesidir. Milletimiz göz boyamaya çalışanla halis niyetle hizmet edenin ayrımını böyle dönemlerde daha iyi yapar. Hamdolsun birçok ülkeye kıyasla iyi bir yerdeyiz ama bunu yeterli görmüyoruz. er alanda aldığımız tedbirlerle 83 milyonun tamamının yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Başlatılan ''Biz bize yeteriz'' kampanyasından toplanacak tutarı doğrudan ihtiyaç sahiplerine aktaracağız. Bu projeyi dinamitlemeye çalışmak ise gafletten ötedir. Türkiye'de kimse hukukun ve kanunların üzerinde değildir." 

'KENDİLERİNİ DEVLETTEN ÜSTÜN GÖRENLER...'

Dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz. Kendilerini devletin üstünde görenlere milletimiz hak ettiği cevabı verecektir. Kimse hukukun üstünde değildir. Şu an hepimiz vatanımızın geleceğini ve sinsi bir düşmanla mücadele ediyoruz. Bu sinsi virüsün adı corona virüstür."