Ulaştırma Bakanı: İstanbul gibi büyük bir şehrin belediye başkanlığını riske atamayız

Ulaştırma Bakanı: İstanbul gibi büyük bir şehrin belediye başkanlığını riske atamayız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Ülkede istikrar sürsün, büyüme devam etsin istiyorsak İstanbul gibi büyük bir şehrin belediye başkanlığını riske atamayız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Ülkede istikrar sürsün, büyüme devam etsin istiyorsak İstanbul gibi büyük bir şehrin belediye başkanlığını riske atamayız" dedi.

AKP'nin yanlış ekonomi politikaları sebebiyle ekonomik kriz her sektörde kendini gösterirken; Türkiye'de 2000'li yılların başından beri siyasi ve ekonomik istikrar sağlandığını öne süren Turhan, bu siyasi ve ekonomik istikrarı kesintiye uğratıp Türkiye'yi tekrar diz üstü çökertmeye çalışan odaklar bulunduğunu ileri sürdü.

AKP Trabzon Gençlik Kolları tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü'ndeki şenlik alanında Ortahisar Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında organize edilen "Vefa" programında üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Turhan, hükümet olarak eğitime çok büyük önem verdiklerini iddia etti.

'KAYDETTİĞİMİZ MESAFE BİRİLERİNİN HUZURUNU BOZUYOR'

Turhan, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlara işaret ederek, "Etrafımız ateş çemberi, 40 yıldan beri bir savaşın içerisindeyiz. Ülkemiz bugün çok yönlü bir tehdit altında. Bizim özellikle son 10-15 yılda kaydettiğimiz mesafe birilerinin işine gelmiyor, birilerinin huzurunu bozuyor" diye konuştu.

Turhan, bu odakların dış merkezli olduğunu ancak içeride de işbirlikçileri bulunduğunun söyleyerek, "Bu her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Dünya var olduğu müddetçe bizim düşmanımız bitmez ama biz bu coğrafyada bin yıldan beri kendi devletimizin, hükümranlığımızın altında yaşıyoruz, bundan sonra da inşallah bu devam edecek" dedi.

'OYUN TRABZONLULAR ÜZEERİNDEN YÜRÜYOR'

Türkiye'nin en önemli gündem maddesinin, ülkenin en büyük şehri İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi olduğunu anımsatan Turhan, şöyle devam etti:

"Bu seçim neden önemlidir? İstanbul Türkiye'nin ekonomik ve kültürel başkentidir, dünyanın aslında başkentidir. Bütün dünya bu seçimi takip ediyor. Bu ülkede siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesi için bizim bu belediye başkanlığını almamız lazım. Ülkede istikrar sürsün, büyüme devam etsin istiyorsak İstanbul gibi büyük bir şehrin belediye başkanlığını riske atamayız. Tabii ki karar milletindir ama burada bizlere düşen görevler var. Özellikle İstanbul seçimlerinin kaderini belirleyecek olan kesimin de... Trabzonlular üzerinden bu oyun oynanıyor çünkü Trabzonluların İstanbul'daki sayısı, nüfusu, etkinliği fazladır, bunun içindir ki rakibimizi de bir Trabzonlu aday olarak karşıya çıkarttılar, bu da bir taktiktir."

'1994'TEN BAŞLAYAN HİZMET SİYASETİNİN KESİNTİYE UĞRAMADAN DEVAM ETMESİ LAZIM'

Turhan, "Biz bu ülkeyi bölmek isteyenlere, bu ülkede işbirlikçilerin hedeflerini, oyunlarını gerçekleştirmek isteyenlere kendi hemşehrimiz de olsa, kardeşimiz de olsa aldanmayacağız, buna inanmayacağız, buna yol vermeyeceğiz" ifadesini kullanarak, şunları söyledi:

"Biz doğru olanı yapacağız, ülkemizin geleceği için hayırlısı ne ise onu yapacağız bunun içinde diyoruz ki İstanbul'da 1994'te başlayan hizmet siyasetinin kesintiye uğramadan devam etmesi lazım. İstanbul'un belediye başkanlığı bu manada önemlidir. Bizim partimizi iktidara getiren İstanbul Belediye Başkanlığında yaptığımız hizmetlerdir. Orada Sayın Genel Başkanımızın, belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı hizmetler, içinde bulunduğu imkansızlıkları en iyi şekilde değerlendirip o şartlar içerisinde İstanbul'un yaşam kalitesini, biçimini değiştirmiştir, iktidar yolu orada açılmıştır."