Ulaşım soygunu katmerleniyor

Ulaşım soygunu katmerleniyor

Şubat ayında hayata geçirilen ve yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanan ulaşım soygununun genişleyeceği duyuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 Şubat tarihinden itibaren İZBAN’da uygulanmaya başlanan ‘Artı Para’ sisteminin, İzmir’in eski metropol alanı dışındaki 19 ilçede çalışan belediye otobüslerinde de uygulanacağını açıkladı.

Ulaşım soygununu “En adaletli sistem buydu” şeklinde savunan Kocaoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu sistemi 19 ilçeden kente getirdiğimiz ESHOT otobüslerinde de uygulayacağız. Toplu ulaşım yapan kooperatifleri, birlikleri de bu sisteme dahil edeceğiz. Uygulayacağımız sistemde herkes gittiği kadar ödeyecek. Parayı ESHOT'un topladığı, aracın yaşından donanımına, şoförün kıyafetinden eğitimine varıncaya kadar ESHOT'un yöneteceği bir sistem üzerinde çalışıyoruz."

[ih2]

Kocaoğlu, uygulamanın ESHOT otobüslerinde hangi tarihlerde hayata geçirileceğini ise belirtmedi. Uygulama hayata geçerse şu bölgelerde geçerli olacak:

Kınık, Bergama, Dikili, Aliağa, Foça, Menemen, Kemalpaşa, Torbalı, Ödemiş, Beydağ, Bayındır, Tire, Kiraz, Çeşme, Urla, Seferihisar, Menderes, Karaburun ve Selçuk ilçeleri ile bu ilçelere bağlı beldeler

DAHA FAZLA