Ukrayna'da Buket Yıldız ile Zeynep Hüsünbeyi'yi öldüren Hüsnü Can Çökmez'in cezası belli oldu

Ukrayna'da Buket Yıldız ile Zeynep Hüsünbeyi'yi öldüren Hüsnü Can Çökmez'in cezası belli oldu

Ukrayna'da Buket Yıldız ile Zeynep Hüsünbeyi'yi bıçakla öldüren Hüsnü Can Çökmez'in cezasında hiçbir indirim uygulanmadı.

Ukrayna'da kendisinden ayrılan tıp fakültesi öğrencisi Buket Yıldız ve Yıldız'ın ev arkadaşı Zeynep Hüsünbeyi'yi bıçakla öldüren ve eşyalarını çalan Hüsnü Can Çökmez, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Sanık Hüsnü Can Çökmez, son sözünde "Canavarca hisle öldürmekten bahsediyorlar. Canavarca his ormanda hayvan avlamak gibi bir şeydir. Ben canavarca hisle öldürmedim. Tasarlayarak yapmadım, anlık bir olaydı. Katılanlar pişman olmadığımı söylemekteler. Ancak ben illaki pişmanlığımı göstermek zorunda değilim. Ben pişmanlığımı içimde yaşıyorum. Benim öldürdüğüm kişilerin ölümünü izlediğim söylenmektedir. Katılanlar bunu nasıl söylüyor, kendileri orada mıymış" ifadelerini kullandı.

İNDİRİM UYGULANMADI, İKİ KEZ AĞIRLAŞMIŞ MÜEBBET CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kararını açıklayan mahkeme Çökmez'i, Buket Yıldız'ı "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık Çökmez ayrıca Zeynep Hüsünbeyi'ni "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak ve yakalanmamak amacıyla kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Çökmez'i toplam 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, "Sanığın suçu işleme şekli, kişilik özellikleri ve sosyal ilişkileri itibarıyla suç işlemeye meyilli" olmasını gerekçe göstererek cezaların hiçbirinde indirime gitmedi. 

Mahkeme, cinayetlerden sonra maktullere ait telefon ve tablet bilgisayarı çalan Çökmez'i, "Bina içinde hırsızlık" suçundan üst sınıra yaklaşarak 8 yıl, "Konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan da yine üst sınıra yaklaşarak 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

DAHA FAZLA