Ukrayna uçağının kara kutusu Fransa'da çözülecek

Ukrayna uçağının kara kutusu Fransa'da çözülecek

İran'ın 'yanlışlıkla' düşürdüklerini açıkladığı Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının kara kutusu Fransa’ya gönderilecek.

İran, hava savunma sistemleri tarafından ‘yanlışlıkla’ düşürüldüğü açıklanan Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının kara kutusunu Fransa’ya gönderme kararı aldı.

İran resmi ajansı IRNA’ya konuşan İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza Ofisi Genel Müdürü Hasan Rızayifer, Ukrayna uçağının kara kutusunun Fransa’ya gönderileceğini açıkladı.

Düşürülen uçağın kara kutusunun hafızasını okumak için İran’da yeterli imkanların bulunmadığını aktaran Rızayifer, “Kanada, Fransa ve ABD gibi ülkelerden kara kutudaki bilgilerin indirilmesi için gerekli yazılım donanımları İran’a göndermelerini talep ettik ancak bu ülkeler İran’ın teklifini reddetti” dedi. Bunun üzerine kara kutunun dünyadaki tarafsız ve saygın laboratuvarlardan birinde okunması için Ukrayna, İsveç, İngiltere, Kanada ve ABD gibi ülkelere gönderilmesine karar verildiğini belirten Rızayifer, “Son olarak kara kutunun Fransa’da okunmasına karar verildi. Bu beş ülke de kara kutunun kodlarının Fransa’da çözülmesine onay verdi” ifadelerini kullandı. (AA)