Ukrayna daha çok NATO yardımı istiyor

Ukrayna daha çok NATO yardımı istiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, NATO'ya "Rusya'nın saldırı ihtimaline karşı" Karadeniz'e savaş gemileri göndermesi çağrısında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, NATO'dan "Rusya'nın saldırı ihtimaline karşı" Karadeniz'e daha fazla savaş gemisi göndermesini istedi.

Poroşenko "NATO gemilerinin Karadeniz'de varlığını artırmalıyız. Kırım'ın ilhak edilmesinin ardından Karadeniz'de güçler dengesi tamamen yok oldu" dedi.

NTV'nin haberine göre "Rusya'nın Karadeniz'de saldırgan tutumunu sürdürebileceğini" belirten Poroşenko , "Ukrayna gemilerine daha önce saldırdılar. İşte bu nedenle NATO gemilerinin varlığı istikrarı sağlayacak" diye konuştu. Rusya'nın Kırım'da askeri varlığını giderek güçlendirdiğini söyleyen Poroşenko, "Putin Kırım'ı roket yerleştirmek için kullanıyor. Kırım'da Rusya deniz kuvvetlerinin varlığı ciddi şekilde artırıldı. Bu durum çok önemli tehlike oluşturuyor ve bölgede istikrarsızlık yaratıyor" dedi. Rus lider Putin'e karşı "tehditkâr" tutum alınması gerektiğini belirten Ukrayna Devlet Başkanı, "Eğer uluslararası koalisyon yeteri kadar güçlü olursa, eğer etkili yaptırımlar devam ederse, sahip olduğumuz tüm bu baskı araçları işe yarar, Putin'le bu şekilde konuşmak sonuç verir" ifadelerinde bulundu.

Ukrayna'da daha önce bir alışveriş merkezinde gamalı haça yer verilmiş ve Donbass'ta Ruslara karşı savaşan Neonaziler'in siperlerinde gamalı haç görülmüştü.