'UKOME toplantısı canlı yayınlanmasın' önerisine İmamoğlu'ndan yanıt: 'İsteyen terk edebilir'

'UKOME toplantısı canlı yayınlanmasın' önerisine İmamoğlu'ndan yanıt: 'İsteyen terk edebilir'

TCDD 1. Bölge Müdürü Necmettin Acar'ın önerisini yanıtlayan İmamoğlu, toplantının canlı yayınlanmasının şeffaflık gereği olduğunu söyledi.

İleri Haber

İBB’nin UKOME toplantısında TCDD 1. Bölge Müdürü Necmettin Acer, toplantının canlı yayınlanmasına itiraz eden bir önerge verdi. İBB Başkanı İmamoğlu ise şeffaflık gereği toplantının canlı yayınlanacağını söyleyerek “Rahatsız olan varsa burayı terk edebilir” dedi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan ve gündeminde yeni taksi sisteminin de yer aldığı UKOME (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) toplantısında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İstanbul 1. Bölge Müdürü Necmettin Acar, toplantının canlı yayınlanmaması için önerge verdi.  

Acar, "Sesli ve görüntülü kayıt alınmaya devam edilmesi halinde her türlü yasal haklarımı saklı tuttuğumu beyan eder, gereğini talep ederim" dedi. 

İMAMOĞLU: 'RAHATSIZIM' DİYEN TOPLANTIYI TERK EDEBİLİR

Acar’ın önergesini yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Bu şahsi talebinizdir. Bizim UKOME toplantımızı kapsamamaktadır. İBB’nin tanzim ettiği bu ve benzeri toplantıların tümü, katılımcıların kim olduğuna bakmaksızın, ihaleleler de dahil olmak üzere şeffaf bir biçimde yayınlanmaktadır. Burada kurumsal olarak bulunmaktan, bu şeffaf ortamdan rahatsız olan varsa bunu kurumları bize yazsın değerlendirelim. Kişisel olarak ‘ben bulunmaktan rahatsızım’ diyen varsa da toplantıyı terk edebilir. Bu UKOME'nin herhangi bir gündemini ilgilendirmediği için de bu oylama önerinizi reddediyorum" ifadelerini kullandı.