Uğur Tekstil patronu Hayri Uğur geri adım attı: Sendikayla görüşmeyi kabul etti

Uğur Tekstil patronu Hayri Uğur geri adım attı: Sendikayla görüşmeyi kabul etti

Urfa'da sendikaya üye olduktan sonra tamamı işten atılan Uğur Tekstil işçilerinin kararlı mücadelesi sonucu fabrika patronu Hayri Uğur  geri adım attı ve sendika ile görüşeceğini açıkladı.

Bir süre önce DİSK Tekstil Sendikasının yetki aldığı Uğur Tekstil fabrikasının yönetimi, uzun süren ayak direme çabalarının ertesinde sendikayı muhatap almak zorunda kaldı. İşçilere sendikalı oldukları için baskı yapan ve en son sendikadan kurtulmak için fabrikayı kapattığını söyleyen Uğur Tekstil yönetimi, bu sabah işçiler fabrika önünde nöbet eylemi başlatmak için toplanmışken 8 Ekim Cuma günü sendikayla görüşme yapacağını bildirdi.

Sabah saatlerinde Urfa Organiz Sanayi Bölgesinden bulunan fabrika önünde toplanan ve sendikalı olarak işe geri dönmek için nöbet eylemi başlatmak isteyen Uğur Tekstil işçileri jandarmayı karşısında buldu ve kendilerine nöbet eylemine izin verilmeyeceği söylendi.

DİSK TEKSTİL SENDİKASI: ANAYASAL HAKKIMIZI KULLANDIK, KARŞIMIZDA JANDARMAYI BULDUK

Evrensel’in haberine göre: DİSK Tekstil Sendikası Bölge Temsilciliği, yaşananlara dair bir açıklama yaparak jandarmanın ve Urfa Valiliğinin tutumu kınadı. Uğur Tekstil patronuyla 8 Ekim günü yapılacak görüşmede taleplerinin kabul edilmemesi halinde mücadeleye devam edileceğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Uğur Tekstil patronu sırf sendikadan ve fabrikadaki sendikal örgütlülükten kurtulmak için hileli bir şekilde fabrikayı kapatma yoluna başvurdu. Biz bunun gerçek bir kapanma olmadığını biliyorduk ve bu yüzden bütün üyelerimizle birlikte fabrikanın tekrar açılması ve bütün üyelerimizin tekrar işe alınması talebiyle bir mücadele başlattık. Bu fabrika açılana kadar, işçiler yeniden işe alınana kadar mücadeleyi sürdüreceğimizi ilan ettik.

Üç gündür bu sendika düşmanlığına ve işçi kıyımına karşı başlattığımız mücadele kapsamında, bu sabahtan itibaren de nöbet eylemi başlatmak için fabrika önüne gittik. Yine karşımızda asker ve jandarma barikatını gördük. Urfa Valisi'nin, Uğur Tekstil fabrikasının önüne yaklaştırılmama talimatı verdiğini öğrendik. Nöbet eylemine katılmak üzere belirlediğimiz gönüllü 10 işçi arkadaşımızın fabrika önünde beklemesine dahi izin vermeyeceklerini söylediler. Yani demokratik ve anayasal hakkımız olan nöbet eylemini bile sırf fabrika patronu rahatsız oluyor diye engellemek istediler. Ancak biz işçi arkadaşlarımızla birlikte fabrika önünden ne olursa olsun ayrılmayacağımızı dile getirdik ve bunun üzerine çok sayıda panzer ve zırhlı araçla jandarma ve çevik kuvvet yığınağı yapıldı. Biz de bütün üyelerimize fabrika önüne gelmeleri yönünde çağrı yaptık.

Fabrika önünde sadece 10 işçiyle sürdürme kararı aldığımız nöbet eylemini valinin ve jandarmanın bu tutumu üzerine tüm işçilerle sürdürme kararı aldık. Bütün üyelerimiz direnişe katılmak üzere yola çıkmışken fabrika patronunun geri adım attığı ve sendikayla görüşmeyi kabul ettiği bilgisi geldi."

‘TOPLANTIDA TALEPLERİMİZ KABUL EDİLMEZSE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

"8 Ekim Cuma günü Uğur Tekstil’in patronu, fabrikanın üretim yaptığı Zara markasının temsilcileri, sendikamızın genel merkez yöneticileri ve küresel sendika temsilcilerinin de olduğu bir görüşme yapılacak. Bu görüşme yapılana kadar şimdilik fabrika önündeki nöbet eylemini durdurduk ve görüşmenin sonuçlarını beklemeye karar verdik.

Bütün işçi arkadaşlarımızla birlikte belirlediğimiz iki talebimiz var. Birincisi fabrika yönetimi sendikayı tanımama tutumunda vazgeçmeli, yetki itirazını geri çekmeli ve sendikamızı muhatap alarak toplu sözleşme görüşmelerine derhal başlamalıdır. İkincisi, fabrika bir an önce açılmalı ve sendika üyesi tüm işçiler eksiksiz şekilde işe alınmalıdır.

Bu iki talebimiz kabul edilmezse bütün üyelerimizle mücadeleye ve direnişimize sonuna kadar devam edeceğiz. Cuma günkü görüşmede taleplerimiz kabul edilmezse fabrika önündeki nöbet eylemimiz devam edecektir."