Uğur Tekstil işçileri kazandı: Fabrika üretime sendikalı bir şekilde başladı

Uğur Tekstil işçileri kazandı: Fabrika üretime sendikalı bir şekilde başladı

İşçilerin sendikalaşmasının önüne geçmek isteyen Uğur Teksttik patronuna örgütlü bir şekilde yanıt veren işçiler kazandı, fabrika sendikalı bir şekilde üretime yeniden başladı.

Urfa’da faaliyet gösteren ve DİSK Tekstil sendikasının örgütlenmesi üzerine fabrikayı kapatıp 300 işçiyi tazminatsız kapı önüne koyan Uğur Tekstil firması, işçinin kararlı mücadelesi sonucu dün üretime tekrar başladı. İşçileri fabrikaya taşıyan servise binan DİSK Tekstil Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, “Birlik, mücadele ve dayanışma kazandı” dedi.

PATRON SENDİKA İLE MASAYA OTURMAK ZORUNDA KALDI

Uğur Tekstil firmasında işçiler çalışma koşullarının düzeltilmesi ve ücret artışı için DİSK Tekstil Sendikası’nda örgütlendi. Kısa sürede çoğunluğun sağlanması üzerine Sendika Ekim ayının başında Çalışma Bakanlığı’ndan yetki belgesi aldı. Bunun üzerine Uğur Tekstil patronu panik halde fabrikayı kapattığını söyleyerek 300 işçiyi tazminatsız kovdu. İşçiler fabrikada üretimin yoğun ve ekonomisinin iyi durumda olduğunu belirterek direnişe başladı. Yüzlerce işçi fabrika önünde eylemler yaptı. Bazı eylemler jandarma tarafından engellense de kent merkezinde olmak üzere pek çok defa basın açıklamaları gerçekleştirildi. İşçiler, fabrikanın iyi durumda olduğunu, işverenin bu hamleyi sendikayı tasfiye etmek için yaptığını, sendikalı işçiler uzaklaştırıldıktan sonra üretime tekrar başlanacağını defalarca ifade etti. İşçilerin kararlı duruşu üzerine patron sendikayla masaya oturmak zorunda kaldı. Müzakerelerde işçiler, üretimin tekrar başlayacağı, sendikanın tanınacağı ve toplu sözleşme imzalanacağı sözünü aldı.

SENDİKA DUYURDU

BirGün’ün haberine göre; fabrika ise dün tekrar üretime başladı. DİSK Tekstil Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen Twitter’dan yaptığı açıklamada “Uğur Tekstil’de işçi servisleri çalışmaya başladı. Bir ay önce kapanan fabrika bugün açıldı ve atılan işçilerin hepsi tekrar işe alındı. Birlik, mücadele ve dayanışma kazandı. Destek veren, yanımızda olan herkese teşekkürler. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” dedi.