Uğur Mumcu, katledilişinin 26. yılında anılacak

Uğur Mumcu, katledilişinin 26. yılında anılacak

Otomobiline koyulan bombayla katledilen gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 26. yılında düzenlenen birçok anma programı ve etkinlikle yurdun birçok yerinde anılacak.

Otomobiline koyulan bombayla 26 yıl önce bugün katledilen gazeteci Uğur Mumcu, yurdun dört bir yanında anılacak.

24 Ocak 1993’te Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde otomobiline koyulan bombayla katledilen Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu için yurdun dört bir yanında anma programı düzenlenecek. Her yıl olduğu gibi Mumcu'nun ölüm yıldönümünde başlayan Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Mumcu ve öldürülenler anılacak.

ANKARA VE İSTANBUL ANMA PROGRAMI

Ankara'daki etkinlikler saat 10.00’da Batıkent Metro durağından Uğur Mumcu Parkı’na yürüyüşle başlayacak. Mumcu’nun katledildiği evinin önünde saat 12.00’da karanfil ve mumlarla anma yapılacak. Saat 14.30’da ise Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki anıtmezarı ziyaret edilecek. 

İstanbul’da ise Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) saat 11.30’da Harbiye’deki Uğur Mumcu Anıtı’nda tören yapacak. Kadıköy CHP İlçe Başkanlığı ise saat 18.00’da Kadıköy İskele Meydanı’nda yürüyüş düzenleyecek.

BİRÇOK ANMA TÖRENİ HAZIRLANDI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak” etkinliği Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da yapılacak. TGC tarafından düzenlenen etkinliğe Gazeteci-yazar Altan Öymen, T24 Yayın Yönetmeni Doğan Akın, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, gazeteci-yazar Orhan Erinç, BirGün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu, PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral katılacak.

Maltepe Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlediği anmada ise Grup Gündoğarken de sahne alacak.

Şişli Belediyesi’nin Cemil Candaş Kültür Merkezi’ndeki ‘Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi’ başlıklı anması Saat 20.30’da yapılacak. Etkinlikte sanatçı Sadık Gürbüz şiir ve anlatılarla hazırlanan bir dinleti sunacak. Mumcu için, Bakırköy, Sarıyer, Beşiktaş, Kartal, Adalar, Büyükçekmece’de ve çok sayıda ilde de anma törenleri hazırlandı.

DAHA FAZLA