Uğur Mumcu Geleneksel Adalet Haftası’nda anıldı

Uğur Mumcu Geleneksel Adalet Haftası’nda anıldı

Gazeteci- yazar Uğur Mumcu, ölümünün 26. yıl dönümünde Bahçelievler Deneme Lisesi Mezunları tarafından düzenlenen Geleneksel Adalet Haftası’nda anıldı. ‘Vicdan’ konulu anma etkinliğine TİP Ankara İl yöneticilerinden Tuncay Çelen konuşmacı olarak katıldığı programı, 2017 yılında KHK ile işine son verilen Dr. Sabri Dokuzoğuz yönetti.

İleri Haber - Ankara

Bombalı suikast ile evinin önünde katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu adına Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “vicdan” konulu bir etkinlik düzenlendi.  Yöneticiliğini Türkiye İnsan Hakları Derneği (TİHV) kurucularından olan ve 2017 yılında  KHK ile işine son verilen Dr. Sabri Dokuzoğuz’un yaptığı programa konuşmacı olarak Tuncay Çelen katıldı.

‘VİCDAN İNSANIN KENDİSİNİ TARAFSIZCA YARGILAYABİLMESİDİR’

Çelen, konuşmasına “Denizler,  Mahirler, Berkinler gibi öldürülemeyen, ölümsüzleştirilen Uğur Mumcu ile 26 yıl sonra tekrar beraberiz” diyerek başladı. “Vicdan, insanın kendisini tarafsızca yargılayabilmesidir” diyen Çelen, “Vicdanı susturulan, hukuktan yoksun toplumlarda adaletten ve insanlıktan bahsedemeyiz” dedi.

‘GERÇEKTE DEMOKRASİ LAİK TOPLUMLARDA VAR OLUR’

Uğur Mumcu’nun sözlerine atıfta bulunan Çelen, “Gerçekte vicdan özgürlüğü, gerçekte demokrasi laik toplumlarda var olur” dedi. Çelen, konuşmasını yaşanan hukuksuzluklara karşı vicdanlı insanların birlik olması gerektiğini söyleyerek tamamladı.

Etkinlik Tuncer Tercan’ın müzik dinletisiyle sonlandırıldı.