Uğur Mumcu Ankara'da anıldı

Uğur Mumcu Ankara'da anıldı

26 yıl önce bugün katledilen gazeteci- yazar Uğur Mumcu, Ankara'daki evinin önünde anıldı. Anmaya ailesinin yanı sıra CHP ve DSP Genel Başkanları ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 26 yıl önce bugün bombalı suikaste uğradığı evinin önünde anıldı.

Mumcu'nun, Ankara'daki evinin önünde yapılan anma törenine ailesinin yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve çok sayıda milletvekili katıldı.

AİLESİ KARANFİL BIRAKTI

Sanatçı Ufuk Karakoç'un, Mumcu anısına söylediği şarkıların ardından Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, çocukları Özge Mumcu Aybars ve Özgür Mumcu ile birlikte Mumcu’nun anıtına karanfil bıraktı.

KILIÇDAROĞLU: BİZLERİN TELEFONLARI SAAT SAAT İZLENİRKEN KATİLLER NEDEN BULUNMUYOR?

Anmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın belediye başkanları hakkında MİT'ten bilgi edindikleri sözlerini hatırlatarak  “Nasıl bir Türkiye'de yaşıyoruz? Uğur Mumcu bütün dünyanın karşısında saygıyla eğildiği bir gazeteci. Siz onun katillerini bulmuyorsunuz ama devletin istihbarat birimlerini başka bir amaçla kullanıyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “İsmail Cem, Gaffar Okkan'ın da ölüm yıl dönümleri Necip Hablemitoğlu'nun hâlâ katilleri bulunmadı. Neden bulunmuyor bunların katilleri. Bizlerin telefonları saat saat izlenirken bunların katilleri neden geziyorlar?” dedi.
 

DAHA FAZLA