UEFA'dan Fenerbahçe'ye ceza

UEFA'dan Fenerbahçe'ye ceza

Putin tezahüratları nedeniyle Fenerbahçe’ye verilen ceza belli oldu.

Dinamo Kiev ile Fenerbahçe arasında yapılan maçta Fenerbahçe tribünlerinden yapılan ‘Putin’ tezahüratları nedeniyle UEFA tarafından başlatılan soruşturma sonuçlandı. Fenerbahçe, kısmi tribün kapatma ve para cezasına çarptırıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2’nci ön eleme turu rövanş maçı için 27 Temmuz’da Dinamo Kiev’i Kadıköy’de ağırlayan Fenerbahçe hakkında, tribünlerden yükselen ‘Putin’ tezahüratı nedeniyle UEFA tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştı. 28 Temmuz’da başlatılan soruşturma bugün sonuçlandı. Fenerbahçe için 1 maç kısmi seyircisiz oynama ve 50 bin euro para cezası kararı verildi.

EN AZ 5 BİN KOLTUK

UEFA tarafından verilen cezaya göre Fenerbahçe tribünlerinin en az 5 bin koltuktan oluşan bölümünün 1 maç için kapatılacağı belirtilirken, Fenerbahçe’den karara ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

‘REAKSİYONU KABUL ETMİYORUZ’

Fenerbahçe Kulübü’nün resmi internet sitesinden tezahüratlara ilişkin yapılan açıklamada, “Sebebi her ne olursa olsun tribünlerimizin bir bölümünden yükselen reaksiyonu Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kesinlikle kabul etmiyoruz. Kulübümüzün duruşunu ve değerlerini asla temsil etmeyen bu söylemin, tüm taraftarımıza mal edilmesi ve kulübümüze sorumluluk atfedilmesi de adil ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir” ifadelerine yer verişmişti.

ALİ KOÇ: ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ

Öte yandan, kulüp başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli taraftarların 27 Temmuz’da Kadıköy’de oynan Dinamo Kiev maçında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine yaptığı tezahürattan dolayı Ukrayna’dan özür dilemeyeceklerini belirtmişti.

DAHA FAZLA