Uçuyorlar: Milli araba ve uçaktan sonra şimdi sıra uçan arabada

Uçuyorlar: Milli araba ve uçaktan sonra şimdi sıra uçan arabada

Daha önce milli araba ve milli uçak projelerinden bahseden ve hayata geçiremeyen AKP şimdi de uçan araba projesiyle gündeme geldi.

İleri Haber

AKP'nin yıllardır devam eden milli araba ve milli uçak yalanlarına bir yenisi daha eklendi. 

Anadolu Ajansı tarafından servis edilen "Bayraktar'dan milli uçan araba müjdesi" başlıklı habere göre, Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından Türkiye'nin ilk "milli uçan araba projesi" Cezeri'ye ilişkin paylaşımda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evli olan Selçuk Bayraktar'ın söz konusu "projesi" akıllara milli uçak ve milli araba "projeleri"ni getirdi.

2011 tarihinde billboardlarda dönemin Başbakanı Erdoğan’ın fotoğrafının yanında “Yerli uçağımız göklerde” afişi, 2015 tarihli billboardlarda ise Davutoğlu’nun fotoğrafının yanında “ Yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz” yazılı afişleri asılmış; ancak söz konusu projelerin hiçbiri hayata geçirilememişti.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan geçtiğimiz yıl, "milli araba" projesine 46 milyon euro harcandığını, ancak 6 yılda bir maket bile üretilemediğini dile getirmişti.