Üçüncü Havalimanı'na uçak inemiyor

Üçüncü Havalimanı'na uçak inemiyor

İstanbul’da dünkü şiddetli sağanak yağıştan sonra uçaklar Üçüncü Havalimanı'na inemedi.

İstanbul’da dünkü şiddetli sağanak yağıştan uçak seferleri yine olumsuz etkilendi.

Yeni açılan İstanbul Havalimanı’na sefer düzenleyen uçaklar, iniş öncesinde uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. Bilindiği gibi kısa bir süre önce de uçaklar rüzgâr nedeniyle havalimanına inememiş havada uzun süre tur atmıştı. Bazı uçaklar Çorlu Havalimanı’na yönlendirilmişti. Önceki gün de bir uçağın kanadının aydınlatma direğine çarptığı havalimanı ile ilgili kaptan pilot Bahadır Altan Cumhuriyet'ten Kayhan Ayhan'a konuştu. 

Bunların öngörülemeyecek hadiseler olmadığını söyleyen Altan, “3. Havalimanı, Atatürk Havalimanı’na göre Karadeniz’e daha yakın olduğu için rüzgâr daha fazla. Kışın yaşanacak sis ve buzlanma Atatürk’ten daha fazla olacak. Buna uygun yapılmış mı? Yerde buna uygun altyapı yatırımı var mı? Hayır. Altyapı yapılmadan seçim yatırımı için acele edildi” diye konuştu.

“Atatürk’te direğe çarpan uçak duymadık” diyen Altan, “Yer radarı hazır olmadığı için, yerdeki işaretler olmadığı için bu kaza da oldu. Atatürk Havalimanı o kadar sıkışık olmasına rağmen bu olaylar yaşanmazken 6 pistli bir havalimanında böyle beklemeler ve kazalar oluyorsa, daha kötü hava koşullarında, daha büyükleri olabilir. Bekliyoruz. THY de bekliyor ki pilotlara yeni eğitimler veriyor bunlarla ilgili” dedi.