'Ücretsiz olacak' denilen tünele yüzde 36 zam

'Ücretsiz olacak' denilen tünele yüzde 36 zam

Göcek Tüneli'nde geçiş ücretlerine yüzde 36 zam yapıldı. 

Açıldığı dönemde ücretsiz olacağı söylenen Göcek Tüneli'nde geçiş ücretlerine yüzde 36 oranında zam yapıldı. 

Muğla'da Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan açıldığı zaman ücretsiz olacağı söylenmesine rağmen geçiş ücreti alınan Göcek Tüneli'nin geçiş ücretlerine zam yapıldı. Otomobiller için 11 lira olan geçiş ücreti yüzde 36 zam ile 15 liraya çıktı. 

Otomobillerden alınan geçiş ücreti 15 liraya çıkarılırken, ücret kamyonlarda 20 TL'den 25 TL'ye, dingilli kamyon ve dingilli otobüslerde 25 TL'den 37 TL'ye, tırlarda ise 38 liradan yerine 45 liraya çıkarıldı. çıkarıldı.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, 950 metrelik tünele yapılan zamma "119 kilometre uzunluğundaki İzmir-Aydın Otoyolu 2022 yılı için geçiş yalnızca 9,5 lira olurken, Göcek tünelinden tek yön ücreti 15 lira alınması hangi vicdana sığar?" diyerek tepki gösterdi.

'YAPARSA AK PARTİ YAPAR'

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Tezcan, zamlar üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Her sabah yeni bir zamla uyanan vatandaşımız yeni güne de Göcek Tüneli zammıyla başladı. Yıllarca ücret alınmayacak denilerek kandırılan vatandaşımızdan 900 metre olan Göcek Tüneli'nden 2022 yılı için küçük araçlardan tek yön ücreti 15 lira gibi afaki bir ücret alınmaya başlandı. Dönemin AKP Muğla Milletvekilleri gidiş-dönüş olarak yapılan tünelin yanına yapılan ikinci tünelin devlet tarafından yapıldığını, buranın da ücretsiz olacağını müjdelemişlerdi. Yap-işlet-devret modeliyle ve devlet kaynaklarıyla yapılan Göcek Tüneli'nde geçiş ücreti alınmamasına yönelik vatandaşlarımızdan gelen sürekli tepkiler var. İçinde Selahattin Tüneli bulunan 119 kilometre uzunluğundaki İzmir-Aydın Otoyolu 2022 yılı için geçiş yalnızca 9,5 lira olurken, Göcek Tüneli'nden tek yön ücreti 15 lira alınması hangi vicdana sığar. Soruyoruz, hani ücretsiz olacaktı? Göcek Tüneli'nde soygun var diyoruz. Sonuçta yaparsa AK Parti yapar."

DAHA FAZLA