Ücretlerini alamayan işçiler Boğaziçi Köprüsü'nü trafiğe kapadı

Ücretlerini alamayan işçiler Boğaziçi Köprüsü'nü trafiğe kapadı

Yapı&Yapı İnşaat’tan ücretlerini alamadıkları için direnişe başlayan taşeron inşaat işçileri Boğaziçi Köprüsü’nde eylem yaptı.

Şantiyelerde Kürtçe yasağıyla da gündeme gelen Yapı&Yapı İnşaat'a karşı 7 gündür direnişte olan işçiler bugün Boğaziçi Köprüsü'nde 6’ncı kez gözaltına alındılar.

Daha önce de kendisine bağlı şantiyelerde işçilere Kürtçe konuşma yasağı uygulamakla gündeme gelen Yapı&Yapı İnşaat bu kez de işçilerin ücretlerini ödememekle gündemde. İnşaat-İş Sendikası, Yapı&Yapı İnşaat’ın Altunizade'de bulunan Libadiye İş Merkezi şantiyesinde taşerona bağlı olarak çalışıp, ücretlerini alamayan üyeleriyle 7 gündür direnişteler.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜ TRAFİĞE KAPADILAR

Libadiye'de hergün eylem yapan işçiler sürekli gözaltına alındılar. Gözaltı sonrası eylemlerine devam eden işçiler seslerini duyurmak için bugün de Boğaziçi Köprüsü üzerinde pankart açıp yürüdüler. Köprüde bir süre yürüyen işçiler polis tarafından gözaltına alındılar. 

İnşaat-İş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltı sonrası polisin sendikanın Twitter hesabından yapılan canlı yayınını sildiğini belirtti.

Sendika açıklamasında şunlara yer verdi:

Sendikamızın Yapı&Yapı İnşaat'a karşı günlerdir gerçekleştirdiği direnişi bugün Boğaziçi Köprüsü'ne taşıdık. Alenen korunan Yapı&Yapı'nın üyelerimizin ücretlerini gasbetmesine karşı gerçekleştirdiğimiz direnişte 6 kere gözaltına alındık.

'ADETA ŞİRKETİN POLİSİ'

Bu işkolunda ücret istemenin bile bir bedeli olduğu, özellikle yandaş müteahhitler söz konusu olduğunda bunun daha da büyüdüğünün açık ifadesi oldu bu tutum. Adeta şirketin polisi haline getirilen ve yasadışı bir şekilde bizi gözaltına aldırarak sesimizin duyulmasını engellemeye çalışan, şirketin prestijini esas alan polis bugün köprüde yaptığımız eylemde de gözaltı yaptı.

Bununla da yetinmedi sendikamızın Twitter hesabından yapılan canlı yayını da yasadışı bir şekilde sildi! Buradan bir kez daha yineliyoruz: Ne yaparsanız yapın engelleyemeyeceksiniz! Tek bir kuruşumuzu size bırakmayacağız!