Uçan Süpürge Vakfı 25. yılını kutladı: "Çok zenginiz, çok güçlüyüz"

Uçan Süpürge Vakfı 25. yılını kutladı: "Çok zenginiz, çok güçlüyüz"

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefleyen Uçan Süpürge Vakfı, kuruluşunun 25. yıl dönümünü kutladı. Vakıf Başkanı Halime Güner, “Kadın hakları konusunda çeyrek asrı tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok zenginiz, çok güçlüyüz” dedi.

Uçan Süpürge Vakfı; Ankara’da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılan etkinlikle 25. yaşını kutladı. Etkinlik, Uçan Süpürge Vakfı’nın 25 yıllık faaliyetlerine dair hazırlanan videonun gösteriminin ardından kadın hakları ve kadın mücadelesine ilişkin panellerle sürdü. Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner, ANKA Haber Ajansı’ndan Gürkan Demirtaş’a şunları söyledi:

“Bugün Uçan Süpürge’nin 25. yaş günü. Çeyrek asırdır Ankara gibi, Türkiye’nin başkentinde kadın hakları konusunda, mücadeleler konusunda çeyrek asrı tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok zenginiz, çok güçlüyüz. Çünkü, bu yıl giderek Türkiye’nin en geniş coğrafyasında kadınlar ve kadın örgütleriyle yan yana olmanın ayrı bir gücünü hissettik. Biz zaten birikimlerin farkındayız diye yola çıkmıştık, kadın hareketinin. Şimdide bu toplantımızda birlikte güçlenmeye ve bundan sonra birlikte daha nasıl bir arada mücadele etmemiz gerektiğini konuşacağız.

‘KENDİMİZİ ÇOK GÜÇLÜ HİSSEDİYORUZ VE BURADAN DA ÇOK İLERLEMEK İSTİYORUZ’

Uçan Süpürge 1996 yılında Ankara’da kuruldu. Adil bir dünyanın, hayatın her alanına yayılmasını istediği için, bunu genç kuşaklara aktarmak istediği için, dünyada kadın hareketiyle buluşmak istediği için böyle bir örgütlenme ağı kurdu. İnanılmaz çok iş yaptı.

Türkiye’de kadın hakları mücadelesinin böyle bir dönemde, kazanılmış haklara sahip çıkmak için nöbet tutan kadınların olduğu böyle bir ülkede çeyrek asrı, bir örgütün kutlamış olması, biz de kendimizi çok şanslı hissediyoruz, güçlü hissediyoruz ve buradan da çok ilerlemek istiyoruz.”

DAHA FAZLA