Üç yıl önce 450 milyon liraya mal olacağı açıklanan Kızlaryolu Barajı ortada yok!

Üç yıl önce 450 milyon liraya mal olacağı açıklanan Kızlaryolu Barajı ortada yok!

2017 yılında maliyeti 450 milyon lira olarak açıklanan Kızlaryolu Barajı kayboldu. Barajın yapılacağı söylenen yere giden CHP milletvekilleri, bölgede baraja dair herhangi bir çalışma göremedi.

17 Aralık 2017’de dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ve AKP’li milletvekilleri katılımıyla yapılan törende, 450 milyon liraya mal olacağı açıklanan Çankırı’daki Devrez Kızlaryolu Barajı ‘ortadan kayboldu’. Barajın, 156 bin dekar araziyi sulayacağı söyleniyordu.

Bakan Eroğlu törende yaptığı konuşmada ‘'Devrez Barajı Çankırı'nın yıllardır hasretle beklediği bir barajdır. Su biriktirme hacmi 103 milyon metreküp olacak'' demişti. Ardından Kızlaryolu Barajı şantiyesine bağlanılarak Devrez Barajı'nın temeli atılmıştı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir süre önce dört milletvekiline İç Anadolu illerinin sorunlarını inceleme ve halkın dertlerini dinleme görevi verdi. Çankırı’ya giden CHP milletvekilleri Gökan Zeybek, İsmet Tokdemir, Türabi Kayan ve Hasan Baltacı, 2017’de temeli atılan Devrez Kızlaryolu Barajı’nı da görmek istedi.

'KİMSE BARAJIN AKIBETİNİ BİLMİYOR'

Milletvekilleri bölgeye gittiklerinde barajın temelini bile bulamadı. Vekiller boş arazide, “İşte 450 milyon liralık olmayan baraj” mesajıyla fotoğraf çektirdi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, “Barajı aradık ama bulamadık, hiç kimse de akıbetini bilmiyor” dedi.  Zeybek ‘kaybolan baraj’la ilgili şunları söyledi:

“Barajın temelinin 2017’de Kurşunlu İlçesi Köprülü mevkisinde atıldığı açıklandı. Çankırı il başkanımız ile birlikte bu bölgeye gittik, arazi aracı ile dereleri aştık, tepeleri tırmandık, yağmur sularının kanallar oluşturduğu bir düzlüğe geldik ama ne temel, ne bir çalışma ne şantiye, ne iş makineleri, hiçbir şey yok. Boş bir arazi ve etrafta patlatılan kayalardan artan yığınlar var. Çobanlarla karşılaştık, eski belediye başkanını bulduk, köylülerle konuştuk, kimse barajın akıbetini bilmiyor.”